Frares Encantats Montserrat

Maite Montilla Vílchez al Morro Pla

*** 6 Maig, 2012

Com passa sovint a les vies dels germans Masó, l’escalada esdevé l’excusa per gaudir de quelcom més, un exercici de descoberta i de gaudi contemplatiu, més enllà de graus i polèmiques. Ens endinsem doncs, en aquesta poc visitada raconada del massís per gaudir d’una escalada tranquil·la però estètica i ben trobada, amb un segon llarg elegant i unes vistes des del cim superbes, que conviden a la pausa mentre juguem a reconèixer roques i agulles.

 • Via: Maite Montilla Vílchez
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: 6a+ (D+)
 • Dificultat obligada: V-/Ae
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via totalment equipada amb claus, espits i un pont de roca
 • Material: 9 cintes exprés
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Masana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla direcció al Portell Estret. Abans d’arribar a la Senesnom trobarem un cartell que indica “Miranda de l’Alba”. Prenem aquest corriol, que passa pel peu de la Caputxa primer, la Mamelluda i continua cap a l’est passant per davant del Morro Pla. Tènue sageta gravada a la roca.

L1(V)

La via s’inicia concretament al contrafort del Morro Pla (Cota 129) i hi trobarem una sageta gravada i els primers espits visibles des de peu de via. Així doncs, remuntem una agradable placa inclinada de gra petit i ben assegurada a base d’espits fins situar-nos sota una berruga que ens barra el pas. Flanquegem cap a l’esquerrai ens elevem per un muret ben protegit per un espit i que de seguida es rendeix al que seria el cim del contrafort. Muntem la reunió al coll aprofitant una savina. 40 metres, 5 espits, un pont de roca i un clau.

L2(6a+)

Enfilem una placa que s’endevina vertical i poc a poc es va posant més fina. La presa hi és petita i l’escalada demana aquella finura tant pròpia dels escaladors montserratins. Quan la verticalitat minva arribem a una fissura que ens demana que flanquegem cap a la dreta amb passos bonics que de seguida ens deixen a la segona reunió, penjada. 30 metres, 7 espits i 2 claus.

L3(V+)

Sortim de la reunió per terreny vertical i enfilem una curta secció més tècnica, on el que conta es trobar les preses adequades per mans i peus. De seguida la paret es rendeix i arribem al cim sense contratemps. 10 metres i 2 espits.

Descens:

Ràpel de 40 metres pel vessant oest que ens deixa just al camí dels Alts Frares.

El que més m’ha agradat:
 • Ràpida i ben trobada, perfecte per combinar amb altres agulles veïnes i acabar d’aprofitar l’excursió.