La Noguera Montroig

Via del Lluís entrant per Temps de Neu a la Pala Alta

*** 8 maig, 2012

La via del Lluís es troba a la dreta de la Brothers Ruiz que creua a la part alta. El primer llarg original, és una molt poc interessant rampa de III que desmereix la resta de la via, nosaltres aprofitem la primera tirada de la Temps de Neu, que puja directa fins la primera reunió, quedant un itinerari més rodó i homogeni. Així doncs, es tracta d’una via de dificultat moderada, amb bona roca que permet enfilar-se al capdamunt de la Pala Alta de la manera més senzilla.

 • Via: Del Lluís entrant per Temps de Neu
 • Zona: Montroig – Pala Alta
 • Dificultat: V+ (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 110 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 10 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció Montalegre. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Si anem amb turisme arribarem a un revolt molt tancat on podrem aparcar. A partir d’aquest punt hem de seguir la pista, que passa per sota la paret fins al peu de via (1 km). Per contra, si anem amb 4×4 podem seguir per la pista fins al Coll de Porta i aparcar allí. Després desfem un tros de pista caminant fins al peu de via.

L1(V+)

Per trobar el peu de via ens fixem en una mena d’esperó-contrafort  característic d’una quarantena de metres i amb un cimall herbat. L’entrada original entra per la banda dreta d’aquest. Nosaltres busquem la línia de parabolts que s’ubica més o menys al centre del mateix. Aquest primer llarg es troba molt ben assegurat i esdevé una escalada prou vertical i mantinguda en cinquè grau, amb un pas un pèl més difícil, just a mig llarg. Anirem a parar a la primera reunió de la via del Lluís. 9 parabolts i un pont de roca. 40 metres.

L2(IV+)

Sortim recte per una fissura i anem a buscar un diedre cap a l’esquerra, que seguim fins a la reunió. 2 parabolts. 20 metres.

L3(V-)

Sortim en una mica cap a l’esquerra i després continuem recte pel costat d’un ressalt, un cop el deixem endarrere continuem en tendència a la dreta fins a la reunió, que es fa en un replà molt còmode. 4 parabolts. 25 metres.

L4(V+)

És amb diferència el llarg més bonic de la via. Sortim de la reunió superant un desplom; per fer-ho hem de guanyar una mica d’alçada col·locant bé els peus per poder atènyer unes presses enormes. Un cop superat el desplom seguim per una fissura marcada, primer per terreny més tombat i després més vertical fins al cim. 3 parabolts. 35 metres.

Descens:

Baixem per un corriol marcat amb fites a mà dreta fins arribar al Coll de Porta.

El que més m’ha agradat:
 • Primer i darrer llargs interessants.
 • En conjunt una bona via per a la iniciació i per una primera presa de contacte amb la Pala Alta.
 • Ràpida i fàcilment combinable amb altres vies del sector.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]