Montserrat Sant Benet

Badalona a la Panxa del Bisbe

*** 3 Juny, 2012

L‘any 2011 membres del CEB van fer una encertada restauració que ens permet gaudir d’aquest preciós itinerari 100% clàssic, que cerca les debilitats d’aquest vessant de la Panxa a base de ziga-zagues i bona roca. La via conserva el seu caràcter relativament exposat, fet que li afegeix una mica de pebre a una ascensió que sempre es mou en unes dificultats molt raonables. Per repetir-la només haurem de menester 4 cintes i si volem alguna baga per merlets.

 • Via: Badalona
 • Zona: Montserrat – Sant Benet
 • Dificultat: V (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 165 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 4 cintes exprés, opcionalment alguna baga per merlets
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Sortim del Monestir i enfilem el camí de les Escales dels Pobres direcció al Pla dels Ocells; quan arribem a l’alçada de la Panxa ens hem de fixar en dues petites balmes característiques tot just entre el vessant sud i l’est. La nostra via va a buscar la balma de l’esquerra. No confondre amb una via d’esportiva ‘setze jutges’ una mica més a la dreta.

L1(V)

La via s’inicia a la dreta de la Buriles Rojos. hem de prendre com a referència dues petites balmes que hi ha a una quinzena de metres del terra, la nostra via va  buscar la balma de més a l’esquerra.

Ens elevem per la placa fins entrar a la balma, on trobarem la segona assegurança del llarg; sortim de la balma per la dreta i continuem amunt fins una nova expansió, per de seguida marxar a l’esquerra a buscar la reunió, aquest tram és tècinc i el joc de peus serà fonamental. 25 metres, 3 parabolts.

L2(IV+)

Iniciem un llarg i elegant flanqueig on de tant en tant haurem de baixar o pujar un xic per trobar el pas. Al cap d’una quinzena de metres seguim cap amunt, amb bona presa; passarem pel costat d’una reunió, la nostra es troba uns pocs metres més amunt i a l’esquerra. 25 metres, 3 parabolts.

L3(IV+)

Sortim de la reunió cap a la dreta i enfilem una placa vertical amb bons agafadors que al cap d’uns metres es va ajaient i converteix l’escalada en quelcom plaent. La paret es tomba progressivament fins arribar a la reunió situada a una característica balma. 35 metres, 3 parabolts.

L4(III)

Aquesta tirada es pot dividir en dues, tot i que nosaltres l’hem fet a l’ensamble. Hem d’anar cercant el camí més senzill cap al cim; als primers metres, que són els més “drets” hi podem llaçar merlets si ho considerem necessari. 80 metres.

Descens:

Fem un ràpel per la cara nord-oest. Un cop a terra baixem per la canal fins arribar al camí.

El que més m’ha agradat:
 • Molt bona roca.
 • La distància entre assegurances ens farà anar concentrats.
 • No hem puc estar de recomanar la seva veïna Casanellas-Ludwing, també mig oblidada.