La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Vies Esther i Joe Bonamassa a la Paret de la Formiguera

*** 13 Juny, 2012

A l’amortitzada banda esquerra de la Paret de la Formiguera trobem aquests dos curts itineraris, divertits i ben equipats, que bé ens poden servir per acabar d’arrodonir la jornada. Menció especial a la tirada de la Joe Bonamassa, una placa exel·lent de continuïtat sobre bons cantells.

Via Esther

 • Via: Esther
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret de la Formiguera
 • Dificultat: 6a (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 70 metres
 • Equipament: Via equipada amb parabolts, espits i algun pont de roca
 • Material: 9 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç; primer passarem pel costat de la Paret de l’Os i al 2,5 km del desviament estarem davant la Paret del Cilindre. Es pot aparcar a mà esquerra. Des d’aquest punt veiem la paret Formiguera i el terraplè de la via del tren. Hem de dirigir-nos en direcció al terraplè i remuntar-lo per la banda dreta. Un cop som a dalt només hem de creuar la via i situar-nos al peu de la paret. (10 minuts des del cotxe).

L1(IV-)

Primera tirada de tràmit per accedir al contrafort on hi instal·lada la primera reunió. Aquest llarg és comú a ambdues vies. 40 metres.

L2(6a+)

Sortim de la reunió recte amunt per una placa que poc a poc es va redreçant fins tornar-se del tot vertical. L’escalada és de colocació, amb una sortida de la paret on haurem de fer una bona tibada per superar un petit tram extraplomat. 30 metres.

Joe Bonamassa

 • Via: Joe Bonamassa
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret de la Formiguera
 • Dificultat: 6b (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 70 metres
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 9 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***
L1(6b)

La via s’inicia a la primera reunió de la via Esther. Hem de marxar cap a l’esquerra per continuar per una placa que es redreça fins posar-se absolutament vertical, amb una escalada atlètica de continuïtat i bons agafadors. 30 metres.

Descens:

Caminant cap a l’est o bé amb un primer ràpel de 30 metres fins la primera reunió i un altre de 35 fins a peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Segona tirada de la via Esther: tècnica.
 • La Joe Bonamassa aprofita un dels millors murs del sector.
 • Perfectes per arrodonir el jorn.

Potser també et pot interessar: