La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Via del Barbes a la Paret de la Formiguera

** 15 Juny, 2012

Acabant d’exprimir aquest pany de la banda esquerra de la Paret de la Formiguera trobem la Via del Barbes, tot just a l’esquerra de la Savina Wall. Un itinerari sense gaire substància amb un primer llarg de tràmit per anar a buscar el mur que escalem al segon. La via, com totes les del sector es troba completament (de manera generosa) equipada.

 • Via: Del Barbes
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai – Paret de la Formiguera
 • Dificultat: 6a+ (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts. reunions rapelables.
 • Material:  9 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: **

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç; primer passarem pel costat de la Paret de l’Os i al 2,5 km del desviament estarem davant la Paret del Cilindre. Es pot aparcar a mà esquerra. Des d’aquest punt veiem la paret Formiguera i el terraplè de la via del tren. Hem de dirigir-nos en direcció al terraplè i remuntar-lo per la banda dreta. Un cop som a dalt només hem de creuar la via i situar-nos al peu de la paret. (10 minuts des del cotxe).

L1(IV-)

Rampa poc interessant que traça una gran diagonal a la dreta per anar a cercar la primera reunió. Atenció que just a l’esquerra encara i han fet entrar una via més que tira recta amunt. 35 metres, 7 parabolts.

L2(6a+)

La segona tirada encara una placa que es va redreçant de manera progressiva fins que arribem al pas clau, on la paret es posa totalment vertical; les assegurances ens marquen el camí recta amunt però l’escalada et porta a derivar una mica cap a la dreta. Com que les xapes manen superem el pas bloquejant sobre presa petita i arribem a la reunió sense més complicacions. 35 metres, 9 parabolts.

Descens:

Podem rapelar des de la darrera reunió de la via o bé baixar caminant pel vessant nord de la paret.

El que més m’ha agradat:
 • Bona per combinar amb altres vies veïnes i així acabar d’arrodonir la jornada.
El que no m’ha agradat tant:
 • Via poc interessant en general, ni la roca és la millor, ni el traçat engresca ni l’equipament té massa lògica.
 • La  part difícil del segon llarg les xapes van amunt i la lògica cap a la dreta.