Agulles Montserrat

Torras-Nubiola-Capeta al Sabre

***** 20 juny, 2012

El Sabre és una gran llastra adossada al vessant oest de la Peluda, formant d’aquesta manera una impressionant xemeneia per on transcorre la sensacional Torras-Nubiola-Capeta, via de modestes dimensions però gran en sensacions; escalada autèntica on mai haurem de demanar tanda per assaborir aquesta petita exquisitesa de final espaterrant (literalment).

 • Via: Torras-Nubiola-Capeta
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 50 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: Mig equipada amb 3 pitons, un espit i un cap de burí
 • Material: 8 cintes exprés, Camalots #0.5, #0.75 i #1, tricam vermell i una plaqueta recuperable
 • Orientació: Oest
 • Valoració: *****

Aproximació:

Després de deixar el vehicle a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quants metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta direcció al refugi Vicenç Barbé. Al cap de pocs metres prenem un altre corriol a mà esquerra que és el que porta a la Bandereta, arribem al peu de via de la Cerdà-Riera i continuem cap al sud resseguint la muralla fins arribar al vessant sud del Sabre. on comença la via.

La via:

Escalada en xemeneia sense concessions, on ens podrem anar assegurant més o menys bé als diversos forats que anirem trobant. Al cap d’una quinzena de metres trobarem un cap de burí i més amunt un espit. La xemeneia es va eixamplant a mida que guanyem metres i quan arribem al primer clau ja escalem en X amb un peu a cada agulla. El pas més impressionant el tenim quan ens veiem obligats a passar al Sabre (sobretot pel segon). Un cop estiguem al Sabre facilment arribem a l’aresta i de seguida al cim. 50 metres, 3 claus, un espit i un cap de burí.

Descens:

Ràpel cap al collet interior del Sabre.

El que més m’ha agradat:
 • Xemeneia sensacional amb un final de traca i mocador, que no us ho expliquin s’hi ha d’anar!!
 • Ombra i fresca assegurades.
[elfsight_instagram_feed id="1"]