Montserrat Vinya Nova

Integral Koyaniskatsi-Tarantel·la a la Roca Gris

*** 8 Octubre, 2012

Deliciosa integral per gaudir de l’excel·lent rocam i l’auto-protecció. Menció especial per la segona tirada (tercera original), on uns bells metres de placa donen pas a una sensacional fissura, sempre acompanyats de la continuïtat que dóna la verticalitat d’aquest pany. Per rematar la feina enfilem la part superior de la Tarantel·la, epítom d’escalada austera.

 • Via: Integral Koyaniskatsi-Tarantel·la
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 145 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Poc equipada excepte el primer llarg
 • Material: 14 cintes exprés, semàfor d’aliens, amalots #0.75, #1, #2 i #3, joc de tascons
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament inferior de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord.

Passarem pel peu del Pollegó de la Vinya Nova. Continuem fins arribar a la base de la Roca Gris. Ara prenem la canal que baixa entre la Roca Gris i el Pollegó Oest i seguim uns metres fins que localitzem una primera corrua de parabolts pertanyents a la via Mickey Mouse. La nostra comença uns metres més amunt (parabolt amb la xapa horitzontal visible).

L1(V)

Identifiquem la via per com estan col·locades les xapes, horitzontalment. Hem empalmat les dues tirades originals en una de sola, resultant un llarg mantingut en el seu grau, més bonic del que aparenta des del peu de via, agradable i totalment equipat. No hi ha problemes de fregament. 50 metres, 9 parabolts, 2 ponts de roca i la reunió intermèdia.

L2(6a)

Llarg preciós, sobre roca superba. Enfilem un tram vertical fins superar un llavi i ataquem una placa magnífica derivant lleugerament cap a l’esquerra fins atènyer una fissura diagonal. Aquesta s’ha d’equipar. La resseguim fins que ens toca superar una panxeta per tot seguir continuar per una nova fissura, vertical i de nou a equipar. 35 metres, 2 parabolts i un pitó.

L3(IV)

Des de la reunió flanquegem a l’esquerra fins trobar un pont de roca de la Tarantel·la. Tirem amunt per aquesta vertiginosa rampa de roca excel·lent. Trobarem un nou pont de roca i si tenim ganes o ens roda el cap, forats per entaforar-hi friends i merlets per llaçar. Fem reunió al peu del diedre característic. 40 metres, 2 ponts de roca.

L4(IV+)

Sortim de la reunió recte amunt pel mig de la fissura.

Quan aquesta es fa més ampla escalem per la placa de la dreta i usem la fissura per anar protegint el llarg. A l’alçada d’un llavi característic derivem a la dreta per trobar la darrera reunió de la Mickey Mouse si el que desitgem és rapelar la via, en cas contrari seguim fins al cim i anem a buscar els ràpels de l’Urquiza-Olmo. 25 metres, un pont de roca.

Descens:

Amb cordes de 60 des de la R4 rapelem fins la R2, de la R2 a la R1 i des d’aquesta al terra.

També podem acabar d’arribar fins al cim i rapelar pel sistema de ràpels de l’Urquiza-Olmo.

El que més m’ha agradat:
 • Segon llarg sensacional, amb una primera placa fantàstica i una fissura de pel·lícula.
 • Sortir per la preciosa Tarantel·la deixa un itinerari rodó, on haurem d’anar protegint les tirades.

Potser també et pot interessar: