Frares Encantats Montserrat

Directa dels González al Morro Pla

*** 15 Novembre, 2012

Al límit occidental de Frares, s’eleva el el Morro Pla acompanyat al seu vessant oest pel monumental Pi de la Trinitat. Mirador privilegiat tant de Frares com d’Agulles el cim d’aquest monòlit bé val una visita. Una bona opció és fer-ho per la Directa dels González, rapidíssima ascensió que ens permet arrodonir el dia, equipada al punt només ens caldran 6 cintes i una mica de temps per gaudir de les panoràmiques cimeres.

 • Via: Directa dels González
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 50 metres
 • Equipament: Equipada amb espits
 • Material: 6 cintes exprés i opcionalment una plaqueta recuperable
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Masana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla direcció al Portell Estret. Abans d’arribar a la Senesnom trobarem un cartell que indica “Miranda de l’Alba”. Prenem aquest corriol, que passa pel peu de la Caputxa primer, la Mamelluda i continua cap a l’est passant per davant del Morro Pla. Espit visible des del peu de via.

L1(V+)

La primera tirada és la típica escalada fina que s’estila per aquestes contrades sobre preses petites, on el que conta és una bona col·locació i encertar el còdol adient on col·locar les puntes dels gats. El punt picantó el dóna una panxa que trenca la tònica de finura per obligar-nos a fer una tibadeta més atlètica. 25 metres, 4 espits.

L2(6a+)

Seguim amb la tònica de la tirada anterior, cercant el bon cantell amb intuïció. Abans del primer espit trobem un cap de burí (?) on si volem posar-hi una plaqueta. A la part superior del llarg hem de superar un extraplom amb un pas de bloc potent que ens deixa a una curta secció vertical de bona presa que de seguida ens mena al cim. 25 metres, 5 espits i un cap de burí.

Descens:

Ràpel de 40 metres pel vessant oest que ens deixa just al camí dels Alts Frares.

El que més m’ha agradat:
 • Ràpida, perfecte per arrodonir un dia per Frares.
 • Equipada al punt.
 • Bona roca.
El que no m’ha agradat tant:
 • Els espits comencen a notar el pas del temps.