Agulles Montserrat

Integral Cuchi-Cuchi CADE a la Roca de les Vuit i la Miranda de la Portella

*** 5 Desembre, 2012

La Roca de les Vuit i la Miranda de la Portella, amb una orientació oest i sud ben marcades, tanquen per migjorn la soberga Muralla Oest d’Agulles. La integral ressenyada transita encarada al sud esdevenint un itinerari recomanable per abordar una solejada jornada hivernal. Ràpida i totalment equipada, el major atractiu rau en la superació del marcat balmat del primer llarg i les sempre delicioses tirades finals de la CADE.

 • Via: Integral Cuchi-Cuchi CADE
 • Zona: Montserrat –  Agulles
 • Dificultat: 6a/A2e (MD-)
 • Dificultat obligada: V/A2e
 • Llargària: 95 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 14 cintes exprés i els estreps
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des del Bruc prenem el camí de Can Salses fins que arribem a un revolt pronunciat a mà dreta on hi ha un trencall; prenem el trencall (nord) i continuem per entre camps d’oliveres deixant enrere l’aparcament del Vermell. Seguim aproximadament un quilòmetre fins que trobem un trencall a mà dreta on deixem el vehicle (camí dels Bruc als Pallers). Continuem a peu per la pista  i quan aquesta s’acaba per un bon corriol que ens porta fins al Pla dels Pallers. Des d’aquest punt prenem el trencall que indica “Refugi d’Agulles”; de seguida trobarem unes fites que s’enfilen per la carena i que seguirem fins a peu de via.

L1(V+/A2e)

La via s’inicia amb la superació d’un sostre completament equipat que ens demanarà fer equilibris sobre els estreps. Un cop superat el tram balmat continuem uns metres verticals i de bona roca, que es van rendint a mida que ens apropem a la reunió,  que es munta en un còmode llavi. 25 metres.

L2(6a/A0)

Iniciem el llarg amb un tram dret i tècnic que gradualment perd verticalitat fins esdevenir una agradable grimpada que mena a un extraplom (possible en lliure) que salvem amb un pas d’A0. Un cop guanyat el balmat de seguida arribem a la reunió cimera. 25 metres.

L3(V-/A1e)

Des del cim de la Roca de les Vuit enllacem amb la CADE de la Miranda de la Portella. Per enganxar el tercer llarg d’aquesta, haurem de fer un vistós pas per canviar d’agulla i enfilar la CADE. El tercer llarg de la CADE es pot fer a l’estil clàssic o íntegrament en lliure, essent la superació d’una marcada panxa el pas clau. 25 metres.

L4(V+/A0)

La sortida de la reunió va per una fissura un xic balmada. Fem un pas d’Ao i acabem de guanyar el desplom (es pot col·locar un Camalot #1 a la fissura per assegurar la sortida). Un cop superat aquest ens situem en una lleixa i anem cap a l’esquerra a buscar un diedre fàcil que ens mena fins la darrera reunió. 20 metres.

Descens:

fem un curt ràpel pel vessant nord-est i anem a buscar el coll entre la Miranda de la Portella i l’Agulla dels Tres. Fem un  ràpel aprofitant un arbre que ens deixa a la part baixa de la canal que seguim cap al sud fins sortir a terreny obert i de seguida al peu de via.

El que més m’ha agradat
 • Bona roca i orientació a migdia.
 • Ràpida, menys la primera tirada, més farragosa.