Collbató Montserrat

Via dels Indignats a la Codolosa

** 7 gener, 2013

La via dels Indignats aprofita amb avarícia el rocam agraït d’aquest pany per amb tres llargs de corda plantar-s’hi al capdamunt. La via, de dificultat molt moderada resta completament equipada i només haurem de menester un grapat de cintes per repetir-la. Molt ràpida, és recomanable combinar-la amb altres itineraris si no us voleu quedar amb la sensació d’haver escalat poc.

 • Via: Del Indignats
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: V+ (D)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts, reunions rapelables
 • Material: 6 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: **

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(IV+)

La via està situada a l’esquerra de La Rampa (nom escrit a la roca). La primera tirada supera uns ressalts fins enfilar na placa tombada que ens mena a la primera reunió. 30 metres, 4 parabolts.

L2(V+)

A la sortida de la reunió trobem el tram més bonic de la via, al tenir que superar un petit mur amb bons forats i molt ben protegit per dos expansions. Un cop superat el pas la paret perd empenta fins la reunió. Alerta no confondre’ns amb la reunió de la via Joan’s; la nostra és a la dreta i haurem d’endinsar-nos a la vegetació. 25 metres, 4 parabolts.

L3(V+)

Enfilem una placa amb algun passet fi als primers metres, sempre amb l’assegurança aprop. A mitja tirada trobem una reunió que no hem de fer; continuem per una llengua de roca fins arribar a la tercera reunió. 25 metres, 6 parabolts.

Descens:

Rapelem la via. Si anem amb doble corda fins a la R1 i d’aquí al terra. També es pot baixar a peu anant a buscar la drecera de Fra Garí.

El que més m’ha agradat:
 • La sortida de la primera reunió, amb uns passos bonics… Llàstima que dura poc.
 • Molt ràpida, per combinar amb altres vies de la paret i fer el dia.
El que no m’ha agradat tant:
 • Via amb poc suc, una més de la paret.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]