Collbató

Via del Pi a la Codolosa

* 10 gener, 2013

Els darrers temps no s’ha parat d’equipar nous itineraris a la Codolosa, purs clons, déjà vu constant, aportant poc o res a una paret que està saturada de totes totes. El fenomen és digne d’estudi i motiu de reflexió. La Codolosa és un pany modest, amb unes primeres vies també modestes (L’Avi Trepador, Full Equip, La Tribu…) però ben trobades, que tenien sentit quan es van obrir, però que poc a poc l’han anat perdent diluïdes entre còpies i xapes… A vegades més és menys.

La via del Pi és el penúltim itinerari equipat a la Paret, amb un peu de via que és un batibull de xapes i noms retolats que volen ajudar a entendre el desgavell.

 • Via: Del Pi
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: 6a (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: *

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

L1(V)

La via s’inicia entre la Rampa i la Campions, creuant la primera per anar a buscar (rebuscar) una placa vertical que de seguida ajeu fins a la reunió. 30 metres, 6 parabolts.

L2(6a)

Anem a buscar una placa que creuem diegonalment a l’esquerra (un pas de 6a) per després continuar en tendència a la dreta fins la reunió, a un pa de terra i al costat del pi que dóna nom a la via. 20 metres, 6 parabolts.

L3(6a)

Superem una panxa que ens mena sobre una placa de dificultat minvant fins una zona vegetada. Anem a buscar un nou pany que ens queda davant i que es trempa, amb una part central vertical i amb les assegurances una mica a des mà. Acabem passant per un mini diedre i muntem reunió sobre el darrer bony. 30 metres, 9 parabolts i un pont de roca.

Descens:

Nosaltres hem optat per baixar caminant anant a buscar la drecera de Fra Garí. També podem anar a buscar els ràpels de la veïna Indignats o per la mateixa via.

El que més m’ha agradat:
 • Per acabar de fer el dia si ho tenim tot fet a la paret.
El que no m’ha agradat tant:
 • Oberta amb calçador; una més, igual que la del costat, igual que la del costat, igual que la del costat… ∞
 • Segon i primer tram del tercer llargs terrossos degut als pans de terra que tenen per sobre.
 • Alguna assegurança a des mà per anar en lliure.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]