La Noguera Vilanova de Meià

Pastelina a la Roca dels Arcs

*** 13 gener, 2013

Recentment re-equipada, la Pastelina viu una segona joventut. Amb una part inferior reeixida, esquitxada de passatges prou engrescadors, poc a poc va perdent empenta i la paret ambient. Ràpida, de dificultat moderada i bastant equipada, passarem amb un joc de fissurers o de friends fins al #2 de Camalot.

 • Via: Pastelina
 • Zona: Vilanova de Meià – Roca dels Arcs
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V/A1
 • Llargària: 180 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament equipada amb parabolts, 2 pitons i un pont de roca
 • Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins al #2 de Camalot i bagues savineres
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Aparquem un cop passat el pont, amb la paret i la via ben visibles. Hem de baixar cap al riu i creuar-lo. Un cop a la vessant contraria prendrem un corriol que va resseguint la Paret de la Roca dels Arcs. Un cop a l’alçada de la via ens desviem en direcció a la paret pel terreny més evident fins a peu de via (Sageta gravada i més a l’esquerra nom guixat a la roca).

L1(6a)

Una rampa ens duu fins un muret lleugerament extraplomat i ben assegurat amb dos parabolts. Continuem en tendència a la dreta amb passos ben aeris fins atènyer la primera reunió. 25 metres,  4 parabolts i un clau.

L2(6a)

Sortim recte amunt amb un pas prou atlètic i esquivem un sostret per l’esquerra. Continuem amb una bavaresa guapa i quan un nou sostre ens barra el pas marxem a la dreta (espectacular però amb bon cantell). Quedem sobre un ressalt i encarem una  panxa bastant marcada. Un cop superada flanquegem a esquerres per terreny fàcil fins la reunió. 20 metres, 2 parabolts i un clau.

L3(V)

La primera part del llarg és una agradable placa de franges i roca excel·lent que hem de creuar diagonalment a la dreta fins situar-nos al peu d’una fissura. A partir d’aquest punt la roca és trencada i haurem de parar compte. La reunió queda rera uns arbustos i costa de veure. 40 metres. 3 parabolts.

L4(IV+)

Enfilem un diedre i de seguida que podem escalem per la placa de l’esquerra, amb roca molt bona.

Només tornem al diedre per anar a buscar l’únic bolt del llarg i de seguida arribem per terreny brut a la quarta reunió. 35 metres, un parabolt.

L5(III)

Tirada de transició per anar a buscar la darrera role. 30 metres, net.

L6(IV)

Enfilem un darrera placa molt agraïda. Encintem un pont de roca i flanquegem a l’esquerra per continuar amunt al gust fins sortir de la paret. 30 metres, un pont de roca.

Descens:

Seguirem unes fites cap a la dreta (est) que ens menen a un corriol que al cap d’uns minuts ens porta fins la carretera.

El que més m’ha agradat:
 • Dos primeres tirades molt boniques, fàcilment enllaçables.
 • Inici del tercer llarg per una placa que és un goig.
 • Molt ràpida.
[elfsight_instagram_feed id="1"]