La Noguera Montroig

Ke Bonica Boira a l’Extrem

*** 29 gener, 2013

Tot just a la dreta de la bonica Oscar Lafotet trobem aquest recent itinerari, ben trobat i equipat, que busca d’entrada l’evident diedre de la banda esquerra del sòcol per a la part superior anar enllaçant plaques de roca exquisida. Una bona proposta per deixar-nos caure per aquest Montroig més recollit.

 • Via: Ke Bonica Boira
 • Zona: Montroig – L’Extrem
 • Dificultat: 6a/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 160 metres
 • Exposició: Baix/mitjà
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts i un clau
 • Materia: 12 cintes exprés i un estrep
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Sant Llorenç hem de prendre la pista que surt del aparcament de la Paret de l’Os i de seguida trencar a la dreta direcció al refugi. Continuem per la pista i sempre que trobem un trencall prenem el que indica cap al refu; al cap d’una estona la pista es perd. En aquest punt hem de continuar a peu per un corriol ben fresat direcció al refugi. Al cap d’una estona de tenir la paret a la vista trobarem un trencall que ens mena directament a la base de la paret. En total uns 30 minuts des del vehicle. La via comença tot passant unes runes. B B gravat a peu de via.

L1(IV+)

La primera tirada és un marcat flanqueig a esquerres ben assegurat i que ens mena al peu d’un evident diedre/xemeneia. La reunió la fem d’un parabolt i un clau. 15 metres, 5 parabolts

L2(6a)

A l’inici de la tirada trobem un tram de roca delicada; un cop superat enfilem el diedre/xemeneia, combinant passos de diedre amb algun encastament segons demani la situació. La tirada és prou mantinguda i de nou perfectament assegurada a base d’expansions. 35 metres, 5 parabolts i un clau.

L3(Ae/V)

Fem canvi de reunió. Es tracta d’una tirada bàsicament d’artificial equipat. Per entrar a la reunió haurem de fer una bonica sortida en lliure sobre el darrer estrep, però amb bona ganda. 20 metres, 10 parabolts.

L4(V+)

Escalem una bona placa de franges, tipus Roca dels Arcs. Quan aquesta s’acaba marxem en tendència a la dreta per terreny fàcil fins atènyer la reunió. 25 metres. 4 parabolts.

L5(6a)

Continuem escalant en placa, però ara més monolítica, sobre bones regletes i cantells amagats. Un cop superat el tram més complicat hem d’anar a superar un sostret, sobre el qual trobarem un bolt. 30 metres, 5 parabolts, un pont de roca i un tac de fusta.

L6(V+)

Ataquem un mur, primer de preses arrodonides i més amunt amb més bon cantell.

Un cop a l’alçada de la savina flanquegem a dretes amb bona ganda per seguir de seguida recte amunt. De seguida la paret es rendeix i sortim al cim. La reunió és d’una expansió i un pont de roca. 35 metres, 6 parabolts

Descens:

Des del cim marxem vers l’oest a atènyer un corriol que baixa per un coll i que ens duu al camí d’ascens.

El que més m’ha agradat:
 • Variada, amb plaques, diedres, flanquejos i una mica d’artificial.
 • Roca molt bona excepte algun punt aquí i allà.
El que no m’ha agradat tant:
 • Un bloc molt tendenciós sobre la primera reunió.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]