La Noguera Rúbies

Nino Nino a Rúbies

**** 25 març, 2013

En pocs anys aquest tranquil racó de Lo Peladet a vist com s’hi obrien un grapat de vies per tots els gustos. La Nino Nino és de les més reeixides, tant per la bellesa dels seus passatges com per la forma en que s’ha equipat, just al punt. Destaca per bonic el segon llarg, pura delícia vertical, la segona reunió, amb vistes panoràmiques i l’aèria tercera tirada. Sens dubte una de les millors propostes del sector.

 • Via: Nino Nino
 • Zona: Rúbies
 • Dificultat: 6a+ (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 170 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Semi-equipada amb parabolts i pitons
 • Material: 10 cintes exprés. Aliens groc i negre, Camalots #0.5, #1 i #2
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ****

Aproximació:

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera cap el Pas Nou. A uns 3 quilòmetres trobarem una pista que es desvia a mà esquerra direcció a Rúbies. La seguim durant uns 14 quilòmetres fins arribar al nucli abandonat de Rúbies. Aparquem a l’esplanada i prenem un corriol que puja cap a la Portella Blanca (GR). Seguim el corriol fins que som a l’alçada de la paret on surt un corriol secundari (fites) que ens mena fins a peu de via, nom gravat i N just a l’inici.

La via:

Els més interessants són els tres primers llargs: el primer va a buscar un diedre evident, el segon enganxa una placa vertical molt guapa i el tercer amb bon ambient esquiva el sostre del sector. A partir d’aquest punt la via va perdent empenta, tot i que encara trobarem algun pas guapo abans de sortir de la paret. La via resta bastant equipada i amb les 5 peces que comentem al material passem tranquil·lament.

Descens:

Des del cim baixem per un corriol cap a l’est fins trobar el GR que prenem fins retrobar el camí de pujada.

El que més m’ha agradat:
 • Tots els llargs són bons, en especial el 2on i el 3er.
 • Equipada al punt.
 • Bona roca excepte algun petit tram aquí i allà.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]