Can Jorba Montserrat

Integral Entre Línies – Aresta Brucs a Can jorba

*** 21 Abril, 2013

L‘Entre Línies acaba de completar l’oferta de vies fàcils a Can Jorba. Amb un primer llarg més bonic del que sembla d’entrada, la via s’enfila fins el capdamunt de la Miranda de Can Jorba, deixant-nos al peu de la preciosa Aresta Brucs, una petita perla de roca perfecta que no ens podem deixar perdre.

 • Via: Integral Entre línies – Aresta Brucs a Can Jorba
 • Zona: Montserrat – Can Jorba
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 220 metres
 • Exposició: Baix, a l’Aresta Brucs alt
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Entre Línies totalment equipada, l’Aresta Brucs resta des-equipada
 • Material: 9 cintes exprés, algun tricam i baga per l’Aresta Brucs
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Jorba prenem un corriol amb marques grogues que es dirigeix a la canal del Joc de l’Oca. La via comença a l’esquerra del camí, al costat dret de la Josep Maria Andreví.

La via:

Qualsevol excusa és bona per escalar l’Aresta Brucs de l’Agulla de Can Jorba i aquest itinerari ho posa en safata de plata. La primera tirada és la més interessant amb diferència, de presa petita, gest i a sobre molt ben assegurada.

Un cop escalada l’Entre Línies quedem al peu de l’Aresta Brucs, una placa inclinada amb roca de primera que escalem en dos tirades. Podrem protegir els llargs molt bé amb tricams o aliens. En contes de fer la primera reunió a la savina hem continuat uns metres més per aprofitar dos ponts de roca, d’aquesta manera queda una reunió més còmoda.

Descens:

Per al descens tenim diferents opcions, depenent de les ganes de fer el cabra que tinguem. L’opció més tranquil·la és remuntar la part final de la Canal del Joc de l’Oca i anar a cercar el camí de la Palomera. Sinó podem baixar per la Canal del Joc de l’Oca o bé pel Barranc dels Tres en Ratlla (remuntant el Joc de l’Oca i desviant-nos abans de prendre el camí de la Palomera)

El que més m’ha agradat:
 • Bonic primer llarg, bona roca.
 • Agradable combinació que permmet fer metres de grau moderat.

Potser també et pot interessar: