Montserrat Sant Benet

Hispano-Suècia a la Roca d’en Barberà

*** 25 abril, 2013

La Roca d’en Barberà, queda empetitida per la contundent presencia de la Prenyada; tot i així es tracta d’una agulla amb entitat pròpia, terreny de joc per excel·lència de l’escalada esportiva i el grau sant-benedictí. No obstant, entre mig de tan setè grau s’enfila una clàssica i super-directa Hispano-Suècia, que sense manies supera l’extraplom característic del vessant sud-est en artificial per enfilar la rampa somital i guanyar el cim de tan singular roca.

 • Via: Hispano-Suècia
 • Zona: Montserrat – Sant Benet
 • Dificultat: V+/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V/A1
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i burins
 • Material: 10 cintes exprés, 2 plaquetes recuperable, ganxo i estreps
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Sortim del Monestir i enfilem el camí de les Escales dels Pobres fins arribar al Pla de Santa Anna, aquí ens desviem a la dreta direcció al refugi de Sant Benet. Un cop al refu passem per darrera i de seguida ens desviem per un corriol a mà dreta que mena  directament el peu de via.

La via:

Enfilem una vira que flanquegem fins atènyer la línia d’expansions i progressem en artificial o lliure segons les ganes. Si es fa en artificial caldrà alguna plaqueta, farem la reunió sota l’extraplom.

Sortim de la reunió a buscar la línia de l’esquerra (no anar recte) i superem el sostret en artificial. Un cop al darrer parabolt podem allargar un altre pas amb un ganxo i així estalviar-nos un bon cop de gas. La darrera tirada comença trempada per anar perdent empenta fins que arribem pràcticament caminant al cim.

Descens:

Curt ràpel pel vessant nord cap al coll amb la Prenyada o desgrimpada.

El que més m’ha agradat:
 • Bonic inici de la tercera tirada.
 • Segona reunió amb vistes.
[elfsight_instagram_feed id="1"]