Frares Encantats Montserrat

Bavaria a l’Agulla Salvat-Papasseit (Cua del Bacallà)

*** 4 juny, 2013

Montserrat és un privilegi i la Bavaria l’excusa perfecta per una llarga caminada travessant pel peu dels catedralicis espadats que són la Nord de Frares. Un cop a l’altra banda del Coll del Porc la grandiositat deixa pas a l’ambient ufanós que tot ho embolcalla, deixant l’ànima llesta pel gaudi que suposa elevar-se per sobre de tanta verdor.

 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: 6a (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Via completament equipada amb parabolts i algun espit
 • Material: 6 cintes exprés
 • Orientació: Est
 • valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Masana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop passada la Cadireta trobarem un desviament a mà dreta que puja cap al Coll de Porc. Un cop guanyat el coll continuem cap el Pas del Príncep fins que passem per la Font de l’Esllavissada. La via comença sobre aquesta, uns metres a la dreta de l’inici de la via Tharsis.

La via:

Les màximes dificultats de la via les trobem els 10 primers metres, on haurem de superar un mur de presa petita molt ben protegit. Al segon llarg hi trobem una agradable xemeneia, còmoda i gens complicada. A partir d’aquest punt la via perd empenta malgrat que anem trobant alguna panxa de tant en tant. En tot el recorregut la roca és excel·lent.

Descens:

Anem a buscar el coll nord i des d’aquest punt davallem en direcció sud per la canal fins atènyer el camí que va cap al Coll del Porc.

El que més m’ha agradat:
 • Raconada tranquil·la.
 • Via agradable amb roca excel·lent.
 • Dificultat moderada excepte els 10 primers metres.
[elfsight_instagram_feed id="1"]