Montserrat Sant Jeroni

Nubiola-Torras a la Paret de Sant Jeroni

**** 19 juny, 2013

Seguint amb el noble art d’escura-xemeneies aprofitem la caminada fins a Sant Jeroni per gaudir de la preciosa Nubiola-Torras, complement perfecte de la Torras-Nubiola. Una altra escalada interior, fresca, lògica, assequible i amb un segon llarg prou aeri i espectacular. Com la seva germana es troba equipada (aquesta més), només tenint que menester 6 cintes i un parell de bagues.

 • Via: Nubiola-Torras
 • Zona: Montserrat – Sant Jeroni
 • Dificultat: IV+ (D+)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via equipada amb burins, un pitó i un pont de roca
 • Material: 6 cintes i dos bagues llargues
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Des de Santa Cecília anem a buscar la canal del Migdia. Un cop passat el coll, descendim fins arribar al corriol que porta a Sant Jeroni (marques grogues). El seguim fins uns 100 metres abans d’arribar a l’agulla de la Pilota i ascendim per una torrentera fins guanyar la base de la paret.

La via:

El primer llarg és força senzill, hi trobarem un doble burí i podrem llaçar una gran soca i un arbre. El segon és d’una elegància simple, obligant-nos subtilment a buscar l’exterior i aconseguint un ambient ben aeri.

Aquesta tirada es troba bastant equipada i ens deixa sobre la llastra on muntarem una còmoda reunió. Només resta superar un curt mur de roca molt bona que de seguida ens deixa a les rampes somitals que condueixen al cim de Sant Jeroni.

Descens:

Anem a buscar la canal que baixa i al final d’aquesta farem un primer ràpel des d’una arbre (40 metres) i un segon des d’una instal·lació (25 metres) i des d’aquest punt anem a buscar el camí d’ascens.

Una altra possibilitat és des del cim anar a buscar la canal de Sant Jeroni.

El que més m’ha agradat:
 • Tranquil·litat assegurada.
 • Segon llarg bonic, amb més ambient del que sembla des de sota.
 • Ràpida i combinable amb altres vies de la paret.
[elfsight_instagram_feed id="1"]