Montserrat Santa Cecília

Directa al Prostíbul a la Paret de Santa Cecília

**** 22 juliol, 2013

De la Directa al Prostíbul en sortim satisfets, amb la certesa d’escalar sense embuts, adelerats amb cada una de les tirades que, esquitxades de subtileses marquen la diferència amb altres línies, contents del gaudi d’un rocam a voltes excel·lent i d’un entorn que per proper molts cops no sabem valorar en la seva justa mesura.

 • Via: Directa al Prostíbul
 • Zona: Montserrat –  Santa Cecília
 • Dificultat: 6b/A1 (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a/A1
 • Llargària: 245 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament equipada amb espits i algun clau
 • Material: 17 cintes exprés, bagues per merlets, Camalot #1 i #4, un ganxo i els estreps
 • Orientació: Nord
 • Valoració: ****

Aproximació:

Des de l’aparcament de Santa Cecília prenem la carretera en direcció a Can Masana, de seguida trobarem unes escales que van a buscar el GR. El seguim en direcció Can Masana. Al cap d’uns metres, quan estiguem més o menys a l’alçada de la paret trobarem un petit trencall a mà esquerra (fites) seguim el corriol fins que al cap d’una estona ens deixa a peu de via.

La via:

Primer llarg molt llarg, amb uns primers metres una mica delicats tant per al primer com per al segon. Nosaltres hem fet reunió a la segona R de la STAE, en contes de continuar fins la R-1 original. El segon llarg va a buscar un esperonet força llaminer. El tercer és comú amb la STAE i ens mena al peu del sistema de fissures del quart llarg.

Per la quarta tirada val la pena preveure el Camalot del #4, que ens protegeix molt bé tant la segona com la tercera fissura.

La sortida de la quarta reunió també és prou fina i amb un bon pèndul pel segon. Al darrer llarg haurem de fer algun pas d’ungla en el tram d’artificial, però sempre sobre emplaçaments molt bons. La sortida de l’artifo és força emocionant i amb ambient.

Descens:

Per al descens baixem per la ferrada Teresina.

El que més m’ha agradat:
 • Primer llarg, fi al principi, amb un bombo picantó a la meitat i amb una continuació de bones patates!
 • Bones i exigents fissures de la quarta tirada.
El que no m’ha agradat tant:
 • Baixada farragosa per la ferrada

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]