Camarasa La Noguera

Juan Gutiérrez a la Paret del Dispensari

*** 1 Setembre, 2013

Interessant escalada muntada per dalt pel gaudi del personal. Variada i amb trams sorprenents, com el diedre del primer llarg (que roba de la clàssica Lo Marín) o l’acrobàtic sostre del segon. Amb bona ombra pel matí i força ràpida d’enllestir és una opció a tenir en conte quan cerquem la fresca. Per repetir-la només cintes i els estreps.

 • Zona: Camarasa – Paret del Dispensari
 • Dificultat: V+/Ae (MD-)
 • Dificultat obligada: V/Ae
 • Llargària: 115 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes exprés i els estreps
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Circulem per la C-13 direcció Tremp. Un cop passat el poble de Camarasa, tot just abans de creuar el riu prenem un trencall a mà dreta. Seguim per la carretera circulant pel costat del riu fins que arribem a un pont i un hangar. Deixem el vehicle i anem a buscar una passarel·la que ressegueix la paret fins que arribem al peu de via (3 minuts des del vehicle).

La via:

Per fer la via només haurem de dur cintes, els estreps i anar seguint les expansions, que com en el conte de Hänsel i Gretel ens marquen inexorablement el camí.

Les tirades més interessants són la primera, que ressegueix un bonic diedre, la segona, amb un petit i acrobàtic sostre i la darrera, que primer ataca un diedre desdibuixat per després superar un parell de panxes. No obstant tots els llargs estan prou bé. La via és fa ràpid i fàcilment la podrem combinar amb alguna altra del sector.

Descens:

Des del final de la via seguim una fresa cap a l’est fins trobar un corriol que prenem direcció nord i que en pocs minuts ens mena al peu de via.

El que més m’ha agradat:
 • Força variada tot i la poca llargària.
 • Ombra fins a mig dia.
 • Aproximació pràcticament inexistent.