Camarasa La Noguera

Directa al Puro

***** 2 setembre, 2013

Esplèndida escalada de passatges atlètics, lògica, directa i mantinguda. La via aprofita el terreny fissurat del centre del Puro per amb tres llargs de corda guanyar-hi el cim. Es troba completament equipada, per tant només necessitarem 8 cintes exprés per gaudir d’aquesta curta, però bella ruta.

 • Zona: Camarasa – Lo Puro
 • Dificultat: 6b (MD)
 • Dificultat obligada: V+/A0
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb claus, parabolts i algun espit
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Oest
 • Valoració: *****

Aproximació:

Circulem per la C-13 direcció Tremp. Un cop passat el poble de Camarasa, tot just abans de creuar el riu prenem un trencall a mà dreta. Seguim per la carretera circulant pel costat del riu fins que arribem a un pont i un hangar. Deixem el vehicle retrocedim uns metres fins trobar un corriol que puja directament a la base de l’agulla.

La via:

La Directa segueix la lògica marcada per les fissures que ratllen el Puro de dalt a baix. Un primer llarg molt bonic i per gaudir, que ens servirà d’escalfament per al segon, on haurem de tibar de valent, mig en bavaresa, mig en diedre, si volem superar en lliure el sostre que ens barra el pas poc després de sortir de la reunió. El darrer llarg concentra les dificultats en una panxa només sortir de la reunió. Un cop superada arribem ràpidament al cim de l’agulla.

Descens:

Un ràpel de 58 metres pel vessant oest (Es pot fraccionar donat que totes les reunions són rapelables).

El que més m’ha agadat:
 • Lògica pura, per xalar escalant fissures!
 • Ràpida i amb bona ombra fins al migdia.
 • Aproximació mínima.
El que no m’ha agradat tant:
 • Fa mal als ulls l’acribillada d’expansions que trobem al Puro amb vies que pràcticament es trepitgen… Semblava que estiguéssim a la Gorra Frígia!
[elfsight_instagram_feed id="1"]