Montserrat Sant Benet

Cerdanyola a la Prenyada

**** 6 Octubre, 2013

Variant de la popular Gómez-Xalmet, la Cerdanyola aprofita amb avarícia les plaques de l’esquerra d’aquesta, per després tornar a la Gómez i guanyar l’àpex de la Prenyada. Via poc repetida, gaudeix de la millor roca del sud de l’agulla, aspre i adherent. Recentment se li ha fet una restauració exemplar, ara no hi ha excusa per gaudir d’aquesta petita joia de Sant Benet.

 • Via: Cerdanyola
 • Zona: Montserrat – Sant Benet
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 145 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 7 cintes exprés; útil semàfor d’aliens
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ****

Aproximació:

Sortim del Monestir i enfilem el camí de les Escales dels Pobres fins arribar al Pla de Santa Anna, aquí ens desviem a la dreta direcció al refugi de Sant Benet. Un cop al refu passem per darrera i de seguida ens desviem per un corriol a mà dreta que mena  directament al peu de via.

La via:

Comencem per la Gómez-Xalmet i a l’alçada de la tercera expansió ens obrim en diedre i passem a la placa de l’esquerra on de seguida trobarem la primera reunió. El segon llarg navega per una preciosa placa farcida de còdols aspres i cantelluts; malgrat no passar de V+ les dificultats són obligades. Al tercer llarg trobem els passos més picants per sortir i per entrar de les reunions. De la tercera reunió marxem a buscar la Gómez i la seguim fins al cim.

Descens:

Ràpel fins a la canal. Continuem cap al sud anant a buscar el coll entre la Prenyada i la Roca d’en Barberà.

El que més m’ha agradat:
 • Roca de primera!!
 • Restauració exemplar.
 • Equipada per escalar.