Montserrat Sant Benet

La Normal de la Mòmia (Entrada Directa)

***** 10 Octubre, 2013

La Normal de la Mòmia pertany al grup d’escalades històriques anteriors a la Guerra Civil. Mostra d’audàcia dels escaladors de Manresa i en especial del seu cap de corda, en Jaume Caselles. Aquest superà els darrers 60 metres de l’ascenció sense possibilitat d’emplaçar-hi cap ferro i com en totes les escalades compromeses que escometia ho feu descalç.

Recomanem que abans d’afrontar l’ascensió us informeu de l’estat en que es troba la via, al Refugi de Sant Benet us donaran informació de primera mà.
 • Via: Normal (Entrada Directa)
 • Zona: Montserrat – Sant Benet
 • Dificultat: IV (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: Via desequipada, quan la vam repetir la primera reunió estava muntada (dos expansions)
 • Material: 6 cintes exprés i bagues per merlets; opcionalment tricams i friends
 • Orientació: Nord
 • Valoració:*****

Aproximació:

Sortim del Monestir i enfilem el camí de les Escales dels Pobres fins arribar al Pla de Santa Anna, aquí ens desviem a la dreta direcció al refugi de Sant Benet. Continuem cap a Sant Salvador i a  l’alçada de l’Elefant prenem el corriol que marxa cap a la Mòmia. Remuntem per la canal fins guanyar el coll nord on comença la via.

La via:

El primer llarg l’hem fet per la variant directa, on hi trobem un parell d’expansions i un  cap de burí. En el nostre cas la segona tirada l’hem partida en dues donat que les cordes eren curtes. Hem fet la reunió intermitja aprofitat la de l’Orxata de Xufa (4 burins bons). Tan si ho fem d’una sola tirada com en dues es tracta d’un tram de gran bellesa,camp de patates amb bons merlets per llaçar i amb un ambient magnífic, que abocant-nos cap al nord regala unes unes vistes de Trinitats úniques.

Descens:

Anem a buscar el vessant nord-oest, on trobarem un cable d’acer que ens deixa a la instal·lació de ràpel. Fem un ràpel fins al peu del vessant nord-oest.

El que més m’ha agradat:
 • Fantàstic pany, de nou verge, on navegar i gaudir d’aquest codolar agraït que és el vessant nord de la Mòmia.

Potser també et pot interessar: