Alt Urgell Coll de Nargó

Jaume Casellas al Tossal de la Feixa

*** 22 Octubre, 2013

La Jaume Casellas es troba a l’extrem oest del Tossal de la Feixa aprofitant una curiositat geològica que dóna com a resultat un itinerari singular, meitat conglomerat, meitat calcari. De grau moderat, la via es troba pràcticament equipada i esdevé un bon terreny de joc per iniciar-se en vies clàssiques, on orientar-se per la paret es torna fonamental en algun punt. L’itinerari esdevé inevitablement discontinu per la mateixa naturalesa del lloc, no obstant això trobarem trams prou bons, sempre envoltats d’un entorn d’allò més bucòlic.

 • Via: Jaume Caselles
 • Zona: Tossal de la Feixa
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 280 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via pràcticament equipada amb espits, un clau i un pont de roca
 • Material: 7 cintes exprés, bagues per savines i el Camalot #1
 • Orientació: Sud-oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Coll de Nargó prenem la carretera L-511 direcció Isona. Passem un primer pont i just passar un segon prenem un trencant a mà dreta direcció Sallent (rètol indicatiu). Continuem fins arribar a un revolt molt tancat on ens queda la paret davant i estacionem. Des d’allí prenem un corriol que ens porta a un mas i després continua pujant paral·lel a la paret. Quan siguem a l’alçada del peu de via el deixem i acabem d’arribar per terreny una mica més abrupte (fites).

La via:

La via s’inicia a una mena de vira diagonal a dretes. Els 5 primers llargs transcorren sobre conglomerat de qualitat malgrat algun tram puntual trencadís. A la quarta tirada un cop encintat l’espit no hem de seguir un diedre tombat (marxem cap a la dreta a l’alçada de la primera savina a buscar la reunió). A la vuitena tirada hem de deixar la fissura a l’alçada d’un clau (no seguir recte) i marxar cap a l’esquerra anant a buscar una plataforma on hi ha la vuitena reunió.

Descens:

Des del cim marxem en direcció nord i evitem la primera canal que baixa. Un cop al vessant nord del Tossal baixem en tendència a l’oest fins atènyer el camí de pujada.

El que més m’ha agradat:
 • Preciosa sisena tirada, sobre un calcari exel·lent.
 • Bones fissures als llargs 8 i 9, per gaudir!!
El que no m’ha agradat tant:
 • Discontinua i amb poc ambient.