Montserrat Serrat dels Monjos

Estereotip al Serrat dels Monjos

** 17 Desembre, 2013

Un cop la part central i més llaminera del Serrat dels Monjos ha estat espremuda fins treure-li tot el suc toca explotar la menys atractiva banda oest.

L’Espereotip busca enllaçar els panys més interessants, pagant la penyora de la gran feixa, per rematar l’ascensió amb tres bonics llargs al “segon pis”. Via ràpida i completament equipada, esdevé una bona opció quan el fred apreta de valent i no tenim gaire estona.

 • Via: Estereotip
 • Zona: Montserrat – Serrat dels Monjos
 • Dificultat: 6a (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 205 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i algun clau
 • Material: 8 cintes exprés
 • Valoració: **
 • Orientació: Sud

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de les Coves del Salnitre (la barrera està baixada fins les 10 del matí, si arribem abans haurem de deixar el vehicle a la zona de la Salut). Pugem per les escales que surten de l’aparcament, fins trobar un camí que surt a mà dreta (tot just abans d’arribar a les coves). El camí va vorejant la paret. L’hem de seguir una estona, vorejant el Serrat de les Garrigoses, un cop passat el Torrent Fondo de seguida veurem les expansions de la primera tirada.

La via:

La via es divideix en dos parts delimitades per l’amplia feixa d’aquest sector del Serrat dels Monjos. La primera part consta de tres tirades senzilles i de roca excel·lent. Atenció al final de la segona tirada, on hem de flanquejar descaradament a l’esquerra.

Després de creuar la feixa ens quedaran tres tirades més, on la dificultat va in crescendo. El més interessant és el darrer, amb una secció de placa vertical rematada amb un flanqueig.

Descens:

Des de la darrera reunió, s’arriba justíssim amb un ràpel de 60 (haurem de desgrimpar un metre), sinó fem dos ràpels. Anem en direcció oest, seguint un corriol molt poc fressat que ens menarà fins al Torrent Fondo. Un cop a la llera del torrent hem de seguir-lo fins al camí principal del Serrat. Aquest torrent està equipat amb cadenes i haurem de fer un ràpel de 8 metres just al final.

El que més m’ha agradat:
 • Roca de primera.
 • Interessants darrers llargs.
 • Ràpida, bona opció per dies molt freds.
El que no m’ha agradat tant:
 • La feixa li treu tota l’empenta que pogués tenir.

Potser també et pot interessar: