La Noguera Montroig

Trending Topic a l’Agulla dels Pelats

*** 14 gener, 2014

La Trending Topic, juntament amb la Happy Crack i la Krak Tak conformen l’oferta d’aquesta agulla situada a la banda més occidental del Montroig. La via consta de tres llargs de corda, amb un darrer especialment bonic.

S’hi ha fet una bona feina de sanejament pel gaudi del personal deixant-la pràcticament equipada excepte a les fissures on podrem acabar d’amanir el tema al gust. Itinerari agraït i ràpid d’enllestir, el podrem combinar amb alguna via del sector sense problemes.

 • Via: Trending Topic
 • Zona: Montroig – Agulla dels Pelats
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Pràcticament equipada amb parabolts del 8
 • Material: 10 cintes exprés, Camalots #0.5, #1 i #3
 • Valoració: ***
 • Orientació: Sud

Aproximació:

Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció Montalegre. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribarem a un revolt molt tancat on podrem aparcar. A partir d’aquest punt hem de seguir la pista fins situar-nos més o menys a alçada de la paret (fites). Seguim les fites i anem a buscar el sòcol, el seguim cap a l’oest fins el peu de via, TT gravat a la pedra.

La via:

Via curta i ràpida, ideal per combinar amb alguna altra. La roca ha estat sanejada a consciència i allà on està pitjor tenim les assegurances a tocar.

El darrer llarg és molt bo, amb roca de primera i els passos més interessants de la via. Resta pràcticament equipada, només ens caldrà algun friend per acabar de completar la protecció en alguna fissura que ha quedat neta. Esdevindrà la clàssica de l’Agulla.

Descens:

Baixem per la banda del darrere direcció est, aprofitant la canal que formen l’agulla amb la Pala dels Pelats. Al final de tot haurem de fer un ràpel de 20 metres.

El que més m’ha agradat:
 • Darrer llarg molt bo.
 • Ràpida i divertida. Combinable amb qualsevol de les seves veïnes.
El que no m’ha agradat tant:
 • Posats a foradar millor bolts del 10 que no del 8 😉

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]