Frares Encantats Montserrat

L’Esperó de Llebeig al Bisbe

**** 5 març, 2014

El Bisbe, una de les roques més imponents de la Muralla de Frares Encantats, implacablement vertical i severa, mostra el seu vessant més amable a migjorn. Per aquesta cara discorre l’agradable Esperó de Llebeig, una via tant lògica com senzilla, abocant-se a la timba sense ser-hi per una rampa de roca perfecta.

 • Via: Esperó de Llebeig
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: IV+ (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts i un clau
 • Material: 4 cintes exprés. No obstant si no estem avesats a la distància entre assegurances pot anar bé algun friend tipus Camalot #0.75 o #1
 • Orientació: Sud-oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a Can Massana i ens dirigim vers el refugi Vicenç Barbé. Des d’allí  anem a buscar la Canal Ample i remuntem direcció al Coll d’Agulles, poc abans d’arribar-hi prenem un corriol que marxa cap a l’est (marques blaves) i que puja cap als Alts Frares. Al cap d’una estona passarem per la Nina i de seguida arribarem al peu de via.

La via:

L’Esperó de Llebeig està catalogada com a via Blava. La dificultat hi és molt moderada i l’itinerari resta completament equipat a base de parabolts. Les màximes dificultats les trobem a la segona tirada, on haurem de superar una panxeta per sortir de la reunió i una altre poc abans d’entrar a la següent. La segona reunió és d’un parabolt i un burí.

Descens:

Ràpel llarg per la via Normal que ens deixa al peu de vessant sud del Bisbe. Prenem el camí dels Alts Frares direcció a Agulles.

El que més m’ha agradat:
 • Suma d’excursió més grimpada del tot recomanable.
 • Roca molt bona i dificultats baixes.
 • Gran ambient.
[elfsight_instagram_feed id="1"]