Agulles Montserrat

La Xemeneia del Pingüí

*** 12 març, 2014

A pesar de que la idiosincràsia  de l’escalada d’Agulles la conformen les plaques hi trobem un parell de xemeneies ben assequibles que donen una mica de varietat. La més recorreguda és la preciosa Torras Homet de l’Esquelet, paradigma d’aquest estil malgrat la seva brevetat.

L’altre, la del Pingüí, menys popular, potser per restar empetitida per les Bessones, bé es mereix una visita. Més fàcil que la Torras però igualment bonica, permet enfilar-nos al cim del Pingüí essent una molt bona alternativa a l’Aresta Brucs. Una opció recomanable és escalar primer l’Esquelet per la Torras Homet i amb un curt ràpel plantar-nos al peu de via de la Xemeneia del Pingüí, per gaudir una mica més del ramonage al país de la finura.

 • Via: Xemeneia
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: IV+ (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 45 metres
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 7 cintes exprés i alguna baga savinera
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Hem d’anar fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí hem de prendre el camí en direcció nord que condueix fins a l’Agulla de l’Arbret. Un cop passat l’Esquelet prendrem la següent canal a mà esquerra. Pugem fins arribar al coll, on comença la via.

La via:

La via s’enfila pel braç del Pingüí, primer per placa i de seguida a buscar el diedre que es forma. Al peu de la xemeneia trobarem una reunió que obviarem. Continuem per la xemeneia primer encastant i de seguida en diedre. La reunió la muntem a una alzina.

Descens:

Ràpel de 10 metres per la vessant nord-oest. El ràpel ens deixa a la canal entre el Pingüí i la Vespa. La baixem i arribem a la canal que hem pres per pujar.

El que més m’ha agradat:
 • Escalada poc habitual al cor d’Agulles.
 • Ràpida, fàcil de combinar amb altres vies dels voltants.
[elfsight_instagram_feed id="1"]