Montserrat Serrat de les Lluernes

Audet-Herrero (SAME) al Projectil

*** 15 Abril, 2014

Amb un nom més que escaient el Projectil tanca el Serrat de les Barretines vers el nord. Agulla poc transitada però amb força ambient quan l’escalem, esdevé un dels millors miradors del Cavall, amb un cimall que convida a estar-nos-hi una estona, contemplant.

L’Agulla fou ascendida per primer cop l’any 1945 per l’Albert Zanini i en Francesc Farrés per la cara est. La Audet-Herrero evoluciona pel vessant contrari esdevenint una ascensió més interessant del que pugui semblar a priori. Hi destaca una preciosa bavaresa al tercer llarg, motiu més que suficient per apropar-nos a aquesta modesta atalaia.

 • Via: Audet-Herrero o SAME
 • Zona: Montserrat – Serra de les Lluernes
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V/A0
 • Llargària: 75 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament equipada amb burins i claus. L’any 2012 es va fer una mínima restauració deixant-hi 5 long-lifes
 • Material: 8 cintes exprés, alien groc i vermell
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Santa Cecília prenem el camí de l’Arrel direcció al Monestir. Un cop passada la canal  dels Arítjols hem de prendre un corriol  desdibuixat a mà dreta (fita) que puja directe pel bosc fins a peu de via. Aquest és al principi de la canal (burí visible).

La via:

Via curta però concentrada, com un bon brou. De la primera reunió hem sortit recte, amb roca trencada, bastant exposat; potser anant cap a la dreta i tornant es deu fer millor… La entrada a la segona reunió té un flanqueig curiós si més no. El tercer llarg és el més bonic, primer en diedre per de seguida enfilar una bavaresa que tot i ser curta és preciosa i es pot equipar al gust. Les tirades són curtes i fàcilment empalmables.

Descens:

Ràpel pel vessant nord-est. Un cop abaix prenem un corriol que ens mena al Camí de l’Arrel.

El que més m’ha agradat
 • Tot i ser curta és una via força variada, amb trams de placa diedre, bavaresa i artificial.
 • Vistes sensacionals sobre el Cavall Bernat
El que no m’ha agradat tant
 • Sortida de la primera reunió bastant delicada i amb caiguda lletja.

Potser també et pot interessar: