Montserrat Sant Jeroni

Excelsior a la Paret de Sant Jeroni

**** 22 Abril, 2014

L‘Excelsior és una agradable sorpresa. Itinerari ben resolt, aprofita amb avidesa l’excel·lent rocam del sector deixant quatre engrescadores tirades pel gaudi del personal. Totalment equipada amb parabolts i claus només haurem de menester 12 cintes i ganes d’adelitar-nos amb una de les raconades més selectes del Massís. Del tot recomanable.

 • Via: Excelsior
 • Zona: Montserrat – Sant Jeroni
 • Dificultat: 6b (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 115 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i 4 claus a la primera tirada
 • Material: 12 cintes exprés
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Des de Santa Cecília anem a buscar la canal del Migdia. Un cop passat el coll, descendim fins arribar al corriol que porta a Sant Jeroni (marques grogues). El seguim fins uns 100 metres abans d’arribar a l’agulla de la Pilota i ascendim per una torrentera fins guanyar la base de la paret.

La via:

Itinerari per gaudir, totalment equipat i amb roca de primera. Totes les tirades són bones, sempre en placa menys la primera on el tram més difícil és en fissura (aquest es pot fer en artificial). La segona i la quarta reunió estan preparades per rapelar. Ombra fins les dues, bona opció per quan cerquem la fresca.

Descens:

Des de la darrera reunió fem un ràpel fins la segona i d’aquesta al terra.

El que més m’ha agradat:
 • Equipament full equip.
 • Totes les tirades són guapes.
 • Ombra fins les dues.
 • Ràpida, perfectament combinable amb vies properes.