Montserrat Sant Jeroni

Esperó del Migdia a la Paret de Sant Jeroni

*** 25 abril, 2014

Situada tot just a la dreta de la Llastra per on discorre la Nubiola-Torras, l’Esperó del Migdia ofereix dos llargues tirades sobre roca de qualitat.

L’escalada esdevé tècnica, sobretot a l’inici on la presa petita marca la pauta. Més amunt la dificultat afluixa i les assegurances es distancien. A més a més, aquestes s’han mimetitzat amb la roca i molts cops només les veiem quan les tenim als nassos. En definitiva, una ruta més intensa del que pugui semblar d’entrada, on a banda d’una bona tècnica tocarà navegar per trobar el proper punt d’assegurança.

 • Via: Esperó del Migdia
 • Zona: Montserrat – Sant Jeroni
 • Dificultat: 6a (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: Via equipada amb espits i un clau.
 • Material: 8 cintes exprés
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Santa Cecília anem a buscar la canal del Migdia. Un cop passat el coll, descendim fins arribar al corriol que porta a Sant Jeroni (marques grogues). El seguim fins uns 100 metres abans d’arribar a l’agulla de la Pilota i ascendim per una torrentera fins guanyar la base de la paret.

La via:

Els primer tram de la via concentra la màxima dificultat, amb un inici vertical i tècnic però ben assegurat. A mida que ens anem separant del terra les assegurances també prenen més distància. El segon llarg esdevé exposat, sobretot un cop salvada la fissura (potser no hem vist un espit que protegeix el pas??). Les assegurances són espits amb xapa de burí una mica rovellats però molt ben posats; molts cops no els veurem fins que hi estiguem a sobre, així que si no veieu res recte amunt.

Descens:

Des de la segona reunió flanquegem uns metres cap a la canal fins trobar una instal·lació de ràpel, fem un primer ràpel (50 metres) i un segon des d’una instal·lació (25 metres) i des d’aquest punt anem a buscar el camí d’ascens.

També, des de la darrera reunió podem continuar per rampes fàcils fins al cim de Sant Jeroni i des d’aquí baixar per la Canal de Sant Jeroni o anar a buscar el Coll del Migdia.

El que més m’ha agradat:
 • Bona roca, amb uns primers metres molt bons i tècnics sobre presa petita.
 • Tranquil·litat assegurada.
 • Fàcilment combinable amb vies veïnes.
[elfsight_instagram_feed id="1"]