Vilanova de Meià

Sr. Tarzan al Pas Nou

*** 29 abril, 2014

Quan pensem en Vilanova de seguida ve al cap la Roca dels Arcs, el Pilar del Segre o la Roca Alta. No obstant si rasquem una mica també trobarem alguna via prou interessant malgrat no estigui a cap de les parets amb més solera.

La Sr. Tarzan és un itinerari ben trobat en un pany indefinit i poc atractiu. Amb un rocam de primera i un estil atlètic pel grau proposat, esdevé una opció prou engrescadora per quan no vulguem embarcar-nos en itineraris de més entitat o bé per acabar d’arrodonir el dia.

 • Via: Sr. Tarzan
 • Zona: Vilanova de Meià – Pas Nou
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 110 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Equipada amb burins en bon estat. Reunions de tres burins.
 • Material: 4 cintes exprés. opcionalment algun alien o tricam
 • Orientació: Sud-oest
 • Valoració: ***

Aproximació

Un cop al Pas Nou podem estacionar uns 100 metres més amunt de l’aparcament que queda davant del sector de la Necro. Continuem a peu per la carretera 100 metres més i ens enfilem a mà dreta superant una sèrie de ressalts per l’esquerra d’una placa. També podem fer alguna via d’aquesta placa que ens menarà directament a la feixa on comença la via. Reunió 0 de tres burins.

La via:

Malgrat que des de la carretera el pany es veu molt poc engrescador la via és prou interessant. La roca és en tot moment de primera. Anirem trobant passatges atlètics sempre amb presa ben generosa. La via està equipada amb burins just allà on fan falta. Si es vol rebaixar l’exposició pot anar bé algun alien o tricam. La graduació és típica dels 80.

Aproximació amb Google-Maps

Descens:

Un cop al final de la via trobem un passamà que ens mena a un bosquet penjat. remuntem uns metres i seguim per la carena direcció nord-oest fins arribar a la carretera.

El que més m’ha agradat:
 • Roca molt bona.
 • Vertical i atlètica, malgrat les aparences.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]