Alt Urgell Roca Narieda i properes

Via del Nifo a la Roca Narieda

**** 19 maig, 2014

Clàssica del sector, juntament amb la veïna Banda del Tako. Malgrat un inici una mica desdibuixat els llargs superiors no tenen desperdici. Via de fissures, resta pràcticament des-equipada, essent un bon terreny de joc per l’autoprotecció. Ombra als matins

 • Via: Del Nifo
 • Zona: Roca Narieda
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 180 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament desequipada. Reunions rapelables a partir de la tercera
 • Material: 16 cintes, joc de Camalots del #0.4 al #3 repetint els mitjans, joc de tascons i alguna baga
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Anant per la C-14 en direcció Andorra, un cop passat Coll de Nargó, creuem el Segre pel pont d’Espia agafant la carretera L-401 direcció Fígols. Aparquem a mà esquerra, en un aparcament que hi ha a 700 metres del pont. Des d’aquí prenem un corriol que en 10 minuts ens deixa a peu de via.

La via:

Pràcticament des-equipada haurem d’amanir-la al gust, sempre amb un bon emplaçament aprop. Els primers llargs són els més indefinits, especialment el segon, un autèntic rostoll. El gendarme de la tercera tirada es pot passar per fora, molt millor.

Els tres llargs restants són molt bons: una fissura a protegir, vertical i atlètica. Si repetim algun número mitjà, com ara el #0.75 i el #1 segur que els fem servir. Segurament entrant per la via del costat (Ratolí dels Llavis Vermells) ens estalviem les primeres tres tirades i queda una proposta més homogènia.

Descens:

Rapelem des de la R6 a la R4, de la R4 a la R3 i de la R3 al terra.

[elfsight_instagram_feed id="1"]