Agulles Montserrat

Aresta Brucs de la Carnavalada

*** 29 maig, 2014

Amagada rere els arbres de la Canal de les Bessones, la Carnavalada ofereix una agradable aresta Brucs. Rampa que mai acaba de trempar, trobem el pas menys fàcil a l’hora de superar la bola somital, guanyant-la amb un lògic flanqueig a dretes cercant el punt dèbil.

 • Via: Aresta brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: IV+ (BD+)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 75 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via totalment equipada amb material divers
 • Material: 6 cintes i una plaqueta recuperable
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Aparquem el vehicle a Can Massana i ens dirigim cap al refugi Vicenç Barbé pel Coll de les Portelles. Un cop al refugi hem de prendre el camí en direcció nord que condueix fins a la part superior d’Agulles (canal de les Bessones). L’agulla de la Carnavalada està situada tot just a l’est de la Bessona Inferior, a l’altra banda de la canal. El peu de via es troba a l’esquerra d’un gran pi característic (expansió rovellada visible).

La via:

La via s’inicia al costat d’un gran pi. Es tracta d’una llarga rampa que mena a la base de la bola somital. Inicialment es fa en dos tirades, però es poden empalmar en una de sola (60 metres clavats). El segon llarg fa un flanc a dretes fins trobar el punt adequat per assolir el cim. La via resta totalment equipada.

Descens:

Desgrimpada per la via Normal fins al coll i des d’allí anem a buscar la part superior de la canal de les Bessones.

[elfsight_instagram_feed id="1"]