Aeri Montserrat

Electric Ladyland a la Paret de l’Aeri

**** 9 juny, 2014

D‘una simplicitat aclaparadora l’Electric Ladyland encerta un traçat de pura lògica.

Com si fos la continuació més evident de la degana Pany-Ferrera, un sistema de fissures ens duu de pet, havent esquivat prèviament un sostre que ens barra el pas, a una bavaresa que li dóna tot el sentit a l’ascensió. A més de 200 metres del terra i envoltat de la més absoluta de les verticalitats gaudirem d’un tram irrepetible en qualsevol altra banda del Massís.

 • Via: Electric Ladyland
 • Zona: Montserrat – Paret de l’Aeri
 • Dificultat: 6a/A1 (MD+)
 • Dificultat obligada: V+/A1
 • Llargària: 300 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament equipada, es pot completar la protecció fàcilment a base de flotants
 • Material: 16 cintes exprés, joc de Camalots fins el #3, joc simple de tascons, una plaqueta i un cordino prim
 • Orientació: Nord-est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament del Refugi de Santa Cecília i prenem el camí de l’Arrel direcció al Monestir fins la canal de l’Aeri. La remuntem fins que arribem a uns esgraons que ens menen a uns cable metàl·lics que seguim fins situar-nos a l’alçada de la fissura de la Pany-Ferrera. Ens podem encordar aquí o pujar fins la R-0 (III+).

La via:

Les dos primeres tirades corresponen a la Pany-Ferrera. Al clau de la sortida de la xemeneia del segon llarg caldrà enfilar-hi un cordino si ens volem assegurar.

Un cop a la Plaça Catalunya comença l’Electric. Primer tenim dos tirades de fissura-diedre, mantingudes, amb passatges guapos i algun matoll. Un cop situats sota el sostre ve una curta tirada d’artificial o 7a en lliure que mena a una reunió penjada (considereu dur guíndola). El següent llarg és el més famós de la via, amb una bavaresa sensacional, mantinguda i amb bona ganda. Al penúltim llarg la roca deixa de ser bona però es troba perfectament assegurat.

Descens:

Anem a buscar la Canal de Sant Jeroni que descendim fins l’aparcament de Santa Cecília.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]