Agulles Montserrat

GAM a la Cadireta

*** 14 Juliol, 2014

Anterior a l’Anglada-Guillamon la GAM és menys acrobàtica, més lògica i amb trams força aeris. Aprofita els punts dèbils de l’Agulla per guanyar-la a cop d’expansió, moltes d’aquestes encara originals o quasi. Prou ràpida, esdevé una bona opció per un matí a l’ombra o una tarda al sol.

Hem entrat pel primer llarg de la Civis II-Garcia-Casas, escalant així una mica en lliure. L’entrada original comença al mateix camí; és la que molta gent usa com entrada de l’Anglada-Guillamon, quan en realitat aquesta va més a l’esquerra, per una fissura on actualment hi ha equipada la desafortunada Guillem & Cia. Com a curiositat comentar que l’actual quarta tirada de l’Anglada és en realitat de la GAM, donat que l’Anglada un cop superava el sostre continuava recte (encara es veuen els reblons).

 • Via: GAM
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V+/Ae entrant per la Civis sinó IV+/Ae (D+)
 • Dificultat obligada: V/Ae entrant per la Civis sinó IV+/Ae
 • Llargària: 115 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Totalment equipada amb expansions, moltes originals. Reunions Rapelables.
 • Material: 20 cintes, 5 plaquetes recuperables, els estreps i cordinos prims per si les mosques. Si entrem per la Civis un Camalot #1 o #0.75
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Massana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop a l’alçada de la Cadireta prenem un curt corriol que ens mena a peu de via.

La via:

Si entrem per la Civis amb un Camalot #1 o #0.75 protegim els primers metres de fissura. A l’inici del tercer llarg tenim un pas una mica llarg per anar a caçar un cap de burí que podem escurçar amb el #1 a caldo. A la travessia d’aquest mateix llarg els reblons estan amb plaquetes “banana” i hi podrem posar a més a més recuperables.

Descens:

Dos ràpels, un de 30 i un de 45 metres pel vessant sud primer i des del coll cap al vessant oest.

Potser també et pot interessar: