Flautats Montserrat

GESAM a la Punxa

**** 22 juliol, 2014

Lluny de modes els Flautats esperen pacients a qui estigui disposat a redescobrir-los. D’entre totes les seves raconades, el vessant oest de la Punxa amaga una petita joia, només a l’abast d’aquells que estiguin disposats a enfrontar-se amb l’escalada més sincera.

La GESAM segueix fil per randa la lògica que li marca la pregona fissura que ratlla l’agulla de dalt a baix; i ho fa sense concessions, austerament, com ha de ser.

 • Via: GESAM
 • Zona: Montserrat – Flautats
 • Dificultat: V+/A2 (MD)
 • Dificultat obligada: V+/A2
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: Via desequipada. Les reunions estan muntades, tot i que la primera val la pena reforçar-la
 • Material: 14 cintes, bagues per llaçar blocs encastats. Camalots del #0.75 al #4, fissurers mitjans/grans, un pitó mitja canya, una “U”, un universal i un extraplà
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Estacionem el vehicle a l’aparcament que hi ha al revolt just després de l’entrada al Monestir. Anem a buscar la canal del Pou del Gat, que remuntem fins anar a petar al Camí de l’Arrel i el prenem en direcció al Monestir. Continuem fins trobar un corriol que es desvia cap a l’ermita de Trinitat. Un cop a l’alçada de l’edifici prenem un corriol que marxa cap a l’oest i ens mena al peu de La Cara de la Vella. Creuem la base en direcció oest fins arribar al coll del Pirulí, el desgrimpem i pugem direcció sud amb intuïció fins a peu de via.

La via:

Primer llarg de tràmit amb roca delicada, fem reunió al coll de la Punxa amb un contrafort. aquesta reunió, d’un rebló i una escarpa la podem reforçar convenientment usant una fissura.

La segona tirada ressegueix la fissura. Resta desequipada però hi podrem llaçar algun bloc encastat. Els primers metres es poden protegir bé, la resta només amb peces molt grosses que no dúiem (#4, #5); els excentrics grossos també haurien anant molt bé.

El tercer llarg comença salvant un curt extraplom en artificial. La fissura és descomposta en aquest punt, hem intercalat els pitons amb algun flotant a caldo. Suposo que sense pitonar es pot passar, però et jugues una galeta…

Descens:

Un ràpel per la bretxa ens deixa a la canal entre la Punxa i la Porra. Un altre ràpel (60 metres) per la canal fins al terra.

[elfsight_instagram_feed id="1"]