Cambrils Solsonès

Via del Castell a Cambrils (Odèn)

** 28 Agost, 2014

A nivell d’escalada el Solsonès és conegut bàsicament per Canalda i Busa, parets de primera categoria amb una ètica pròpia. A més a més hi trobem altres petits sectors d’interès local, com ara Vilamala, Font Ferrera, alguna via per la Serra del Verd o la Paret del Castell de Cambrils.

Per aquest pany de roca calcaria i trobem escampats una sèrie de vies que esquivant la vegetació cerquen la millor roca, que a voltes troben. La del Castell passa per ser una de les “boniques” del sector, totalment equipada i amb una segona tirada sobre roca compacta. En qualsevol cas a combinar amb alguna via veïna o per si anem a buscar trumfos a Cambrils i ens sobra una estona.

 • Via: Castell
 • Zona: Paret del Castell
 • Dificultat: V+ (D+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 60 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: equipada amb parabolts i un clau
 • Material: 6 cintes i bagues per llaçar alguna savina
 • Orientació: Sud, tot i que a la tarda hi entra ombra a partir de les 5
 • Valoració: **

Aproximació:

Des de Solsona prenem la carretera C-26 direcció Basella i la Seu. La seguim fins el punt quilomètric 92,2 on trobarem un trencall a mà dreta direcció Montpol i Cambrils. Continuem per aquesta pista asfaltada fins arribar a la LV-4011. La prenem direcció a Cambrils, pujarem fins al capdamunt de la Serra Seca i quan comencem a baixar veurem la paret a sota la dreta. Continuem fins passar un sembrat i aparquem al costat de la carretera amb cura. Desfem el camí fins al camp i anem a buscar la “cresta” que forma la paret. La seguim (trobarem alguna fita) fins trobar la instal·lació de ràpel. Baixem amb un ràpel de 50 metres fins al peu de via.

La via:

La via es composa de dues tirades, la primera més difícil, sobretot pel desencertat emplaçament de les assegurances. El segon llarg per contra, transcorre per plaques compactes molt agradables d’escalar. Pel primer llarg podem portar alguna baga savinera que servirà per no tocar el terra si fallem abans del primer bolt.

Descens:

Inexistent. Desfem el camí d’anada.