Frares Encantats Montserrat

Iglesias-Casanovas a l’Asiàtica

**** 31 Agost, 2014

Com a totes les vies de l’Albert Iglesias, la de l’Asiàtica és una corrua de burins  que mena directa al cim, sense miraments.

En aquest cas però, la roca i la verticalitat acompanyen i el que era una pedalada sense més es converteix en una engrescadora escalada sobre roca més que acceptable. Així doncs esdevé una escalada força abordable, en un ambient de primera categoria com és la nord del Frares encantats.

 • Via: Iglesias-Casanovas
 • Zona: L’Asiàtica – Frares Encantats
 • Dificultat: 6b/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V+/A1
 • Llargària: 185 metres
 • Exposició: Baix excepte el darrer llarg mitjà
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Molt equipada amb burins i parabolts excepte el darrer llarg on caldrà completar l’equipament al gust
 • Material: 20 cintes, estrep i l’alien groc
 • Orientació: Nord
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Masana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop passada la Cadireta trobarem un desviament a mà dreta que puja cap al Coll de Porc, el prenem i continuem fins un trencall on agafem el camí de l’esquerra direcció Coll de Porc. Continuem fins arribar a l’alçada de la via amb el seu sostre característic.

La via:

Com totes les Iglesias-Casanovas es tracta d’una burinada, que a excepció de la darrera tirada, trobarem generosament equipada (les males llengües diuen que aquest llarg va ser obert per dalt) A més a més ha estat re-equipada amb parabolts de manera que cada un o dos burins trobarem una expansió nova.

El primer llarg supera un sostre, essent la part més acrobàtica del recorregut. La resta de llargs els podrem forçar al gust del consumidor, depenent només del nostre nivell i ganes. Com he comentat abans el darrer és el més obligat. No obstant amb un joc de micros el podem deixar cricat al gust i si som més atrevits amb l’alien groc farem.

Descens:

Hi ha diverses opcions, aquí describim una que ens torna al peu de via: Un cop al cim fem un ràpel curt o desgrimpem per la banda est i anem a buscar una instal·lació de ràpel. Des d’aquesta rapelem cap a l’est fins un coll (20 metres) Un cop al coll continuem cap a l’est anant a buscar la ruta dels Alts Frares (marques blaves) fins al Coll de Porc; per arribar-hi haurem de baixar algunes escales metàl·liques i cadenes. Un cop al Coll de Porc continuem fins a Can Masana.