La Noguera Sant Llorenç de Montgai

Cresta de la Coma de Gelis

*** 8 Setembre, 2014

Malgrat ser una escalada ben senzilla, la Cresta de la Coma de Gelis bé val una visita, encara que només sigui per gaudir de les exclusives vistes sobre les parets principals de Sant Llorenç.

Fa un parell d’anys uns escaladors locals incombustibles van fer-hi un bon rentat de cara, sanejant blocs inestables, passant ponts de roca i deixant pitons a caldo en els passos clau recuperant una clàssica per al gaudi del personal.

Recordeu que l’escalada hi és prohibida del 1 de gener al 31 de juliol
 • Via: Cresta de la Coma de Gelis
 • Zona: Sant Llorenç de Montgai
 • Dificultat: IV+ (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Llargària: 330 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb ponts de roca i claus casolans
 • Material: 8 cintes ben llargues
 • Orientació: Nord
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai (LV-9047). Hem de seguir per aquesta carretera direcció Sant Llorenç i aparquem el vehicle just abans de creuar el pont. Prenem un corriol que al cap d’uns minuts ens deixarà al peu de la cresta.

La via:

Seguirem la cresta fil per randa, les tirades són senzilles però totes tenen el seu encant. L’ambient és agradable i les vistes sobre l’altra riba conviden a la contemplació. La via es troba equipada a base de ponts de roca i claus, no cal dur material extra, però sí que val la pena dur cintes molt llargues, donat que les tirades són al límit de la corda. El darrer llarg és el més escalador amb uns metres prou verticals.

Descens:

Ràpel de 20 metres pel vessant oposat. Des de la base de la torre seguim la fresa fins el corriol que ens retornarà al punt d’inici.