Camarasa La Noguera

Aventafocs a Lo Puro

*** 18 setembre, 2014

Via de tall clàssic, l’Aventafocs pren com excusa la llaminera llastra del primer llarg per buscar el terreny més lògic fins al cim del Puro esdevenint una mena de variant d’entrada de la clàssica Jopuma. Semi-equipada és una molt bona alternativa a la clàssica Directa i per descomptat a tota l’estesa de parabolts que l’envolten.


 • Via: Aventafocs
 • Zona: camarasa
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament equipada amb material divers
 • Material: 6 cintes,Camalot #0.75 i alien groc
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Circulem per la C-13 direcció Tremp. Un cop passat el poble de Camarasa, tot just abans de creuar el riu prenem un trencall a mà dreta. Seguim per la carretera circulant pel costat del riu fins que arribem a un pont i un hangar. Deixem el vehicle retrocedim uns metres fins trobar un corriol que puja directament a la base del Puro, trobarem el nom gravat molt tènuement.

La via:

La primera tirada és la més interessant, amb uns metres de fissura mantinguts i ben protegits a base d’espits; la reunió és d’un espit i un universal, aquest s’hauria de repicar. El segon llarg l’haurem d’amanir, tot i que trobem algun pont de roca passat així com una savina; endemés podrem aprofitar algun parabolt d’una via veïna que se li apropa més del compte. La darrera tirada és comuna amb la Jopuma, un agradable llarg de IV sobre roca de qualitat i ben assegurat. En definitiva es tracta d’una via ràpida, fàcil de combinar amb d’altres del voltant per acabar de fer el dia. Ombra al matí.

Descens:

Un ràpel de 58 metres pel vessant oest (Es pot fraccionar donat que totes les reunions són rapelables).

*Foto del Puro gentilesa de Joan E.
[elfsight_instagram_feed id="1"]