Riu Lacó Solsonès

Sufi a la Paret del Riu Lacó

*** 1 desembre, 2014
Regal de reis a la paret del Riu Lacó

La Paret del Riu Lacó és un espadat discret, que no gosa fer fresa però posseeix l’atractiu d’allò que s’intueix contundent. El pany retalla una “v” calcària contra els boscos que l’envolten esdevenint una estampa de bellesa immòtica.

Les vies hi són, no gaire llargues però totes obertes per sota. La roca, un calcari amb panys excel·lents i altres no tant, mai pot ser excusa per no atansar-hi. Nosaltres ho fem començant per la Sufi, la fàcil de la paret. Una via si més no curiosa, amb un flanqueig que fa baixada i ens acaba abocant a un abisme que no sembla.

 • Via: Sufi
 • Zona: Paret del Riu Lacó
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 170 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Semi-equipada amb algun parabolt, pont de roca, clau i espit.
 • Material: 6 cintes, bagues savineres i Camalots del #0.5 al #3
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Solsona prenem la carretera LV-4241 direcció Sant Llorenç de Morunys. Passat el quilòmetre 12 prenem una desviació a mà esquerra direcció “Parròquia de Timoneda”. Continuem per la pista aproximadament 10 quilòmetres fins que trobem la paret de cara. Aparquem el vehicle i baixem per una pista i de seguida prenem una pista de descàrrega que ens mena fins al peu de via.

La via:

Les tres primeres tirades caminarem més que escalarem, són el peatge a pagar per situar-nos al pany final. Un cop a la tercera reunió trobem dos tirades prou encertades, amb molt ambient i roca bona i no tant.

Als darrers metres hi ha una variant de sortida flanquejant cap a la dreta. La via es troba semi-equipada. A partir del tercer llarg la retirada s’intueix delicada.

Descens:

Des del final de la via marxem en direcció oest més o menys arran de paret fins trobar els ràpels de la via Regal de Reis. Fem un ràpel de 60 metres justos.

Potser també et pot interessar:

 • Regal del Reis a la Paret del riu Lacó
Fotografia per la topo gentilesa de Jordi M.
[elfsight_instagram_feed id="1"]