Riu Lacó Solsonès

Regal de Reis al Riu Lacó

*** 9 Desembre, 2014

Línia eloqüent que ressegueix una bonica fissura al primer llarg i un diedre que no acaba de ser-ho al segon. De caire clàssic i poc equipada haurem de completar l’equipament. Recomanable per arrodonir el dia amb alguna altre via de la zona.

 • Via: Regal de Reis
 • Zona: Paret del Riu Lacó
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 60 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Poc equipada amb un parabolt, tres claus i algun pont de roca.
 • Material: 8 cintes, bagues savineres i Camalots del #0.5 al #3
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Solsona prenem la carretera LV-4241 direcció Sant Llorenç de Morunys. Passat el quilòmetre 12 prenem una desviació a mà esquerra direcció “Parròquia de Timoneda”. Continuem per la pista aproximadament 10 quilòmetres fins que trobem la paret de cara. Aparquem el vehicle i baixem per una pista i de seguida prenem una pista de descàrrega que ens mena fins al peu de via.

La via:

Curta i prou ràpida esdevé una opció a tenir en compte per combinar-la amb alguna altra quan visitem la paret. El primer llarg va a buscar una fissura, havent d’escalar un primer tram de placa prou curiós. La segona tirada comença amb un flanqueig sobre placa per atènyer un diedre que seguim fins que ens veiem obligats a fer una marrada a dretes. Als darrers metres la roca hi és trencada.

Descens:

Des de la darrera reunió fem un ràpel de 60 metres justos.

Potser també et pot interessar:

riu-laco-regal-de-reis