Berguedà Malanyeu

Adeu Espanya a Malanyeu

*** 23 Desembre, 2014

A la sobre-explotada Paret del Devessó encara hi ha qui troba espai per encabir-hi més vies. Una de les darreres és l’Adeu Espanya, via de grau molt moderat, bonica i equipada. La via puja cercant l’espai lliure entre la Badalona i la Dels Senzills. Hi destaca la tercera tirada que aprofita amb avarícia espai lliure a l’esquerra de la via dels Senzills, amb un rocam absolutament excepcional. Posseïx tots els ingredients per convertir-se una de les vies més repetides de la paret.

 • Via: Adeu Espanya
 • Zona: Malanyeu
 • Dificultat: V (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts, algun pont de roca i savina amb baga.
 • Material: 9 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Un cop arribem a Malanyeu aparquem el vehicle al costat d’un camp de futbol.

Seguim a peu per una carretera que es dirigeix cap a l’església i continuem fins que arribem a un mas. Just abans surt un corriol que s’endinsa al bosc; el seguim. Creuem una riera i un filat elèctric. Al cap de 5 metres comença un altre corriol poc definit a l’esquerra que, sense pujar al peu de la paret, va resseguint-la per sota fins a trobar el peu de via.

La via:

Agradable, ràpida i sobre roca molt bona. El llarg més interessant és el tercer mercès a la seva roca sensacional. La via resta totalment equipada amb parabolts, algun pont de roca i alguna savina amb baga passada. Si es desitja es pot dur alguna baga per reforçar. Totes les reunions són rapelables.

Descens:

Hi ha diverses possibilitats de ràpel. Nosaltres hem fet un ràpel curt fins la R-3, d’aquesta reunió a la R-1 de la via dels Senzills i d’aquí al terra.

Potser també et pot interessar: