La Noguera Vilanova de Meià

El Somni de Quimfer a la Roca dels Arcs

*** 4 gener, 2015

Via equipada perquè el personal gaudeixi del millor calcari de la Roca dels Arcs. A voltes esdevé il·lògica per no tenir més espai, fins i tot arribant a trepitjar en un parell de trams a la clàssica Montse Pueyo. Malgrat tot posseeix trams realment bonics on només ens haurem de preocupar d’encintar la següent xapa, mai massa lluny.

 • Via: El Somni de Quimfer
 • Zona: Vilanova de Meià – Roca dels Arcs
 • Dificultat: 6b+ (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 165 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada amb parabolts
 • Material: 16 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Aparquem un cop passat el pont. Hem de baixar cap al riu i creuar-lo. Un cop a la vessant contraria prendrem un corriol força marcat que va avançant per sota la paret. Un cop tinguem la via localitzada prenem un corriol que puja cap a la paret. Parabolts visibles.

La via:

Via de caire esportiu la trobarem completament equipada amb parabolts. El primer llarg té el tram clau als primers metres, per superar una curta fissura. El segon llarg comença per la Montse Pueyo, però un cop xapem la primera assegurança marxa a dretes, buscant la placa; llarg de continuïtat.

El tercer comença amb una pronunciada panxa que ens mena a una placa amb bon cantell. A mitja tirada trobem un tram més tècnic i per entrar a la reunió una nova panxa amb un pas de bloc curiós. El darrer llarg avança per una preciosa placa de franges amb un parell de bombets per posar-hi una mica de pebre.

Descens:

Des del cim marxem en direcció oest seguint un corriol fitat a buscar el coll, descendim i a poc a poc anem girant cap a l’est fins que arribem al corriol que hem seguit per l’aproximació.

[elfsight_instagram_feed id="1"]