Alt Urgell Roca Narieda i properes

Dau al Set al Tossal de Balinyó

**** 13 gener, 2015

Ens trobem davant el que potser és l’itinerari més rodó del Balinyó, on a més a més d’escalar les omnipresents plaques on l’adherència és la tècnica reina, tocarà lidiar amb trams de regletes, fissures i fins i tot un sostre d’allò més atlètic.

La via, completament equipada sobre un calcari de primera qualitat, és ràpida d’escalar i del tot recomanable per torrar-nos al sol a raser d’aquesta recollida contrada que és la Vall de Canelles.

 • Via: Dau al Set
 • Zona: Tossal de Balinyó
 • Dificultat: 6b+ (ED-)
 • Dificultat obligada: 6b
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 510 metres
 • Equipament: Via equipada amb expansions, ponts de roca i algun clau
 • Material: 16 cintes exprès
 • Orientació: Sud
 • Valoració:****

Aproximació:

Anant per la C-14 en direcció Andorra, un cop passat Coll de Nargó, creuem el Segre pel pont d’Espia agafant la carretera L-401 direcció Alinyà i Sant Llorenç. Seguim per la carretera fins trobar un desviament a mà esquerra direcció Canelles. Continuem per aquesta carretera fins a trobar un aparcament a mà esquerra. Des del parking veiem en primer terme una casa de pagès abandonada i al fons la cara sud de la Narieda. Seguim a peu en direcció a la casa. Un cop arribats a la casa hem de seguir cap a la paret amb certa intuïció. Total 45 minuts.

La via:

La via es troba perfectament equipada de cap a peus, no obstant les dificultats són obligades. Tots els llargs són bons, destacant-hi especialment el segon, una placa vertical on haurem de tibar de regletes, el quart on tocarà superar un sostre, el cinquè, 60 metres d’adherència i el novè on escalarem un tram de diedre prou curiós.

Malgrat la morfologia de la paret només trobem dos llargs de tràmit i tres canvis de reunió, resultant una de les vies més continues i directes de la zona.

Descens:

Des del cim baixem cap a la dreta direcció un coll, un cop passat aquest hi ha un altre, no tant evident; el prenem i baixem per una canal; el descens es troba molt ben equipat amb cordes fixes als punts més compromesos.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]