La Noguera Montroig

NEM a la Pala del Coll

*** 2 Febrer, 2015

A la banda esquerra de la popular Dama de los Vientos transcorre aquesta petita bona via. Escalada de fissures, hi destaquen els dos primers llargs, atlètics i 100% fotogènics. Bastant equipada haurem d’anar posant alguna peça aquí i allà, sempre en emplaçaments francs.

Ràpida i recomanable esdevé una molt bona opció per combinar-la amb alguna altra de la zona i gaudir d’un gran dia d’escalada al sempre agraït Montroig.

 • Via: NEM
 • Zona: Montroig – Pala del Coll
 • Dificultat: 6b (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Baix
 • Equipament: bastant equipada amb espits, parabolts, un clau i ponts de roca.
 • Material: 10 cintes, semàfor d’aliens i Camalots #0.75, #2 i #3.
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció Montalegre. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Si anem amb turisme arribarem a un revolt molt tancat on podrem aparcar. A partir d’aquest punt hem de seguir la pista, passant per sota de la Pala Alta fins que arribem al Coll de Porta (possible arribar-hi amb vehicle). Des d’aquest punt seguim caminant per un corriol fressat resseguint el peu de la Pala del Coll fins situar-nos al peu de via.

La via:

Via de fissures, atlètica i mantinguda, els dos primers llargs són els més bonics. L’arribada a la tercera reunió té un tram de roca puzzle, fàcil però a anar amb compte. La tercera tirada s’ha sanejat a consciència, malgrat tot encara pot saltar alguna cosa. El darrer es pot fer per la sortida de la via o bé tirant recte pel darrer llarg de la Smeagol (6b+). Ràpida i quasi equipada.

La via:

Via de fissures, atlètica i mantinguda, els dos primers llargs són els més bonics. L’arribada a la tercera reunió té un tram de roca puzzle, fàcil però a anar amb compte. La tercera tirada s’ha sanejat a consciència, malgrat tot encara pot saltar alguna cosa. El darrer es pot fer per la sortida de la via o bé tirant recte pel darrer llarg de la Smeagol (6b+). Ràpida i quasi equipada.

Descens:

Des del cim prenem un corriol ben fressat cap a l’oest que en tres minuts ens deixa al Coll de Porta.

Potser també et pot interessar: