Montserrat Serrat dels Monjos

Alba Oi? al Serrat dels Monjos

** 10 Març, 2015

Com les altres vies d’aquesta banda del Serrat dels Monjos, l’Alba Oi? és una proposta irregular, amb alguna tirada interessant i una discontinuïtat inevitable.

Amb bona roca, i quan no, sanejada a consciència, permet fer metres al sol i gaudir d’un agradable dia d’escalada sempre que no busquem ambient de paret.

 • Via: Alba Oi?
 • Zona: Montserrat – Serrat dels Monjos
 • Dificultat: 6a/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V+/Ae
 • Llargària: 275 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i algun clau
 • Material: 12 cintes, Camalots #0.75, #1 i #2, joc discret de tascons bagues per savines i estreps.
 • Valoració: **
 • Orientació: Sud

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de les Coves del Salnitre (la barrera està baixada fins les 10 del matí, si arribem abans haurem de deixar el vehicle a la zona de la Salut). Pugem per les escales que surten de l’aparcament, fins trobar un camí que surt a mà dreta (tot just abans d’arribar a les coves). El camí va vorejant la paret. L’hem de seguir una estona, vorejant el Serrat de les Garrigoses, un cop passat el Torrent Fondo després de les expansions de l’Estereotip de seguida idetificarem el peu de via mercès al característic sostre de segon llarg.

La via:

La via combina tirades interessants amb altres de tràmit, quelcom inevitable en aquesta banda del Serrat dels Monjos. El primer llarg és mantingut i totalment equipat, amb una escalada a vegades poc evident però bonica. El segon, curt, haurem de superar un extraplom. El quart va per una mena de diedre i tocarà acabar-nos de protegir amb flotants (els tascons hi queden bé).

Un cop a la feixa que talla el Serrat toca caminar per anar a trobar la segona part de la via. Aquesta comença a una mena de columna tombada, amb roca molt bona. La reunió la farem d’un petit boscquet. El setè, és potser el millor llarg de la via, amb una roca de pel·lícula. La reunió la muntarem de dos arbres junts. La vuitena tirada comença trempada però de seguida perd tota l’empenta fins arribar a un pont de roca característic al costat del qual muntarem la reunió.

Descens:

Des de la vuitena reunió, que haurem de muntar, podem continuar fins al cim, amb 120 metres més de grimpades o bé anar a buscar el ràpel de la via Estereotip, descendint per la carena de forma evident i fent una petita i delicada des-grimpada per atènyer la instalació. Amb un ràpel de 60 s’arriba justíssim (haurem de desgrimpar un metre), sinó tocarà dos ràpels. Anem en direcció oest, seguint un corriol molt poc fressat que ens menarà fins al Torrent Fondo. Un cop a la llera del torrent hem de seguir-lo fins al camí principal del Serrat. Aquest torrent està equipat amb cadenes i haurem de fer un ràpel de 8 metres just al final.

Potser també et pot interessar: