Frares Encantats Montserrat

Aresta Brucs de la Piràmide

*** 6 Abril, 2015

La Canal Ampla és una de les fronteres imaginàries de Montserrat. Separa les Agulles dels Frares interposant-hi un bosc de pura delícia. Les roques de la banda de Llevant, potser per l’espessor de la boscúria passen desapercebudes, malgrat trobar-se a a pocs minuts del Refugi

La Piràmide és el primer monòlit que trobem; l’imponent escut de roca del vessant oest contrasta amb l’amabilitat de la seva elegant aresta sud, d’una senzillesa abellidora. Equiparable a la bonica Aresta Brucs de la Sensenom, tot i que potser un pèl més difícil, bàsicament per la manca d’assegurances fixes.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat:IV+ (D+)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament desequipada. Reunions muntades.
 • Material: 6 cintes, Camalot #0.75, bagues per savines i algun tricam petit/mitjà (opcional).
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Un cop al refugi Vicenç Barbé continuem cap a l’est fins enfilar la canal Ampla. Remuntem pel corriol uns 100 metres aproximadament i remuntem vers l’est pel bosc fins a la base de la Piràmide.

La via:

Podem pujar desencordats fins un llavi característic on muntem la R-0 aprofitant uns arbres. Des d’aquest punt guanyem un petit mur vertical on podrem emplaçar alguna peça;al cap de pocs metres perd empenta i una mica més amunt trobarem l’única expansió de progressió de la via. Un cop a l’alçada del sostre característic hi ha una falsa reunió; la deixem a mà dreta resseguint un diedre que mena sobre la berruga, el diedre es pot protegir al gust (savines i Camalot #0.75). Uns metres més amunt podem muntar la reunió a unes savines o bé aprofitar la de la via “Escarbat del Faraó”. El segon llarg marxa per terreny una mica trencat però de seguida perd empenta i es converteix en una senzilla grimpada que mena directament al cim.

Descens:

Desgrimpem uns metres pel vessant nord i anem a buscar una savina des d’on podrem fer un curt ràpel cap a l’est que ens deixa a la canal.