Frares Encantats Montserrat

Aresta Nord de l’Amagada

**** 14 abril, 2015

L‘Amagada, dissimula entre la Mamelluda, la Miranda de l’Alba i l’Agulla d’en Charly fent honor al seu nom. Malgrat passar desapercebuda és una agulla molt ben delimitada amb parets verticals als quatre vents i una aresta nord estreta i perfectament definida.

Per l’estètic caire nord de l’agulla s’hi enfila una petita gran escalada. Vertical i amb bons agafadors esdevé un itinerari entusiasmant net d’expansions, on toca deixar-se guiar per les sensacions, zigzaguejar per la fina aresta i cercar la lògica.

 • Via: Aresta Nord
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: IV+ (D+)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Llargària: 35 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament desequipada.
 • Material: 6 cintes, Camalot #0.75, alien groc i bagues per merlets.
 • Orientació: Nord
 • Valoració: ****

Aproximació:

Des de Can Masana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla direcció al Portell Estret. Abans d’arribar a la Senesnom trobarem un cartell que indica “Miranda de l’Alba”. Prenem aquest corriol, que passa pel peu de la Caputxa primer, la Mamelluda i encarant a aquesta l’Agulla Amagada. La via discorre per la marcada aresta nord.

La via:

Un llarg de corda ens duu al cim d’aquesta bonica agulla. Escalada bastant vertical i amb bons agafadors, toca navegar una mica a dreta i esquerra per trobar el pas més senzill. Podrem llaçar un merlet de marbre força evident i emplaçar algun friend; els tricams també poden anar molt bé.

Descens:

Ràpel pel vessant est.

[elfsight_instagram_feed id="1"]